Darkshines predstavlja “Detektivsku priču”

 

Foto: Ralle Petrović

Kragujevački bend Darkshines nastavlja da iznenađuje rok scenu na ovim prostorima sjajnim obradama. Posle fenomenalne obrade pesme “Pitaju me, pitaju” Olivera Mandića, novi aranžman dobio je i legendarni hit “Detektivska priča”, kultne slovenačke grupe Videosex. Za istoimenu pesmu je snimljen fenomenalan spot koji najavljuje neke zanimljive stvari koje slede.

“Cela ideja se zasniva na tome da u narednom periodu snimimo pesme koje su obeležile neko vreme i koje su ostavile veliki trag, kako na nas kao umetnike, tako i na publiku, ali koje nisu, prosto rečeno, “izlizane”, kaže Boža Friedman, gitarista benda i dodaje: “Pošto smo mi bend koji je, pored ostalog poznat i po tome da na svakom koncertu obraduje publiku nekom obradom u našem stilu, izbor je pao na “Detektivsku priču”, koju smo premijerno izveli na dočeku Nove godine. Kao sto je to bio slučaj i sa pesmom “Pitaju me, pitaju”, publika je odmah prihvatila taj naš “vibe” i oduševljeno ispratila pesmu od početka do kraja. To nam je bio siguran znak da treba snimiti pesmu, upakovati u naš, već prepoznatljiv, fazon i izbaciti u etar. Pesma je dobila potpuno novu dimenziju i nadamo se da ce biti slušana kao i originalna verzija”.

Efektan video je delo režisera Ralleta Petrovića (Rax media production), Zorana Lazarevića Lakija, direktora fotografije i glumaca Ognjena Savića i Lenke Milenić. Miks je radio Ivan Ilić Ćili, dok aranžman potpisuje ceo bend.

Share This