Džon Vejn hrabro ukazuje na tačku u vremenu

 

Foto: youtube

Kruševački sastav Džon Vejn ekranizovao je pesmu “Tačka u vremenu” koja će se naći na njihovom predstojećem albumu. Autor teksta je Miljan Marković, frontmen, dok muziku, produkciju i miks potpisuje ceo bend. Novi album bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.

O singlu sa predstojećeg albuma Miljan kaže: ”Tačka u vremenu govori o stvarima koje ne prolaze. Koje, iako su se završile traju večno, zbog tog nečega višeg što ga je činilo jedinstvenim i neponovljivim, onim nedokučivim što ostaje. Onim što će obitavati u nama do kraja. Neki albumi su pocepani. Izbrisani. Bačeni. Neki albumi nikada nisu ni postojali, neki se tek pune slikama sa puno iščekivanja, ali kako je to Entoni Bordejn objasnio: Svejedno, to ćete i sami saznati, ali evo teške istine za vas. Srećni kraj ne postoji. Mudar je bio Entoni. Međutim, postoji ta jedna stvar koja ostaje, vredna življenja, koja mu dođe kao kobni pakt pomirenja sa već odigranim, ta, neprolazna i jedinstvena – Tačka u vremenu”.

Džon Vejn objavio je prvi album “Tračak svetla” 2016. godine sa deset pesama u izdanju TIOLI Recordsa. Nakon toga 2019. godine je objavio singl “Iza bedema (ona ne veruje rečima)”. Te iste godine bendu se pridružuje mladi gitarista Stefan Mijajlović i unosi novu i neophodnu energiju u bend kada pristupaju radu na novim pesama.

”Od prvog dana, od prvog zajednički odsviranog tona, ovaj bend stvara muziku koju bi mi i inače voleli da čujemo na radiju, stvari kojih se nećemo stideti za 10 ili 20 godina. Da bi to postigli, tvrdoglavo odbijamo da se prepustimo modnom talasu, čvrsto se držeći devize da kvalitetni tekstovi i dobra svirka jesu jedini način da u tome uspemo. Znam da zvuči prilično donkihotovski, ali mi verujemo da je taj teži put za nas u suštini lakši, i da je to jedini pošten način. Na novom albumu podigli smo zahteve na neki viši nivo, verujemo da će ljubitelji dobrog zvuka uživati”, otkriva nam klavijaturista benda Dejan Stanković.

Pesma je snimana u Recording studio Piranha. Spot je sniman u Kruševačkom pozorištu i u Košnica Studiju. U spotu se pojavljuje Milica Mirković.

Share This