Grupa Bair iz Knjaževca objavila novu pesmu “Grad”

 

Foto: promo

Dana 4. marta, tačno u podne i tačno na godišnjicu izlaska vinil singl ploče – “Aleksandra (Pesma bez rime) / Ona sanja” (Fidbox 2022), grupa Bair iz Knjaževca objavila je spot za svoju novu pesmu “Grad”.

Nakon uspeha numera sa singlice, grupa Bair se po prvi put predstavlja javnosti video spotom, koji je delo Kontrast Filma iz Knjaževca.

Kao i na prethodne dve numere, tekst i muziku za pesmu “Grad” napisao je gitarista benda, Ivan Jelenković, a za aranžman su bili zaduženi Ivan Jelenković i Marko Aranđelović – Bratanče, koji se ponovo našao u ulozi producenta, snimatelja a odradio je i celokupni mix i mastering. Za razliku od pesama sa singl ploče, ovde je bubanj odsvirao Aleksandar Stanković, novi član benda, dok su ostali članovi ostali nepromenjeni: Miloš Milivojević (vokal), Saša Zvezdić (bas gitara) i Ivan Jelenković (gitara). Solo na bas gitari odsvirao je producent, Marko Aranđelović – Bratanče.

Podsetimo, pesma sa “A” strane singla “Aleksandra (Pesma bez rime)” u kojoj je gost Alen Jovanović, jedan od osnivača i gitarista grupe Goblini, našla se i na kompilaciji “10 godina – The Best of Fidbox”, zajedno sa pesmama naših legendarnih grupa i muzičara – Riblja Čorba, Yu Grupa, Bajaga i Instruktori, Van Gogh, Nikola Čuturilo, Tunel, Fit…

Pesma sa “B” strane “Ona sanja” našla se među pet nominovanih numera za Rok pesmu godine iz celog regiona, na manifestaciji MAC/Music Award Ceremony, održanoj 25. januara 2023. godine u beogradskoj Štark areni.

Svojom trećom pesmom “Grad”, grupa Bair se nada da će ponoviti uspehe prethodne dve pesme, i polako najaviti svoj debitantski album koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Share This