Grupa DRAM ima novi hit singl -“U ovoj sobi”

 

Foto: promo

Uoči koncerta u Beču (25. maja) i nastupa na AIR festu (14. juna) i Belgrade Beer Festu (22. juna), grupa Dram predstavlja prvi singl „U ovoj sobi“, koji će se naći na njihovom trećem studijskom albumu.

Dram: „Ova pesma je sublimacija osećanja i doživljaja članova grupe u proteklih godinu dana, a ukazuje na važnost održanja sopstvenog identiteta u savremenom svetu. Čini se da je više nego ikada ranije važno biti svoj, autentičan- bez pretvaranja, ulepšavanja i ne mareći za komentare okruženja, makar to bilo i u okvirima jedne sobe…“

Singl “U ovoj sobi”, ima potencijal novog radijskoh hita grupe DRAM, a čak tri člana benda su se dohvatili gitara i samo je bubnjar ostao dosledan svom instrumentu. Muziku i tekst uradili su timski, produkciju potpisuje Saša Janković, miks i master- Ivan Bambi Mirković, a video spot je snimljen u studiju „Strip“.

Pesma je najpre premijerno predstavljena na Radio Beogradu 1 i RB202, a danas će nakon TV premijere spota na RTS1, RTS3, RTS Planeta, RTS Zvuk i tematskom radiju RTS Rokenroler- video za pesmu biti dostupan i na Jutjubu, kao i na vodećim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

„Naš zvuk se malo promenio, nove pesme koje sada stvaramo biće u muzičkom smislu svojevrstan zaokret u odnosu na one sa prva dva albuma („Nećemo promeniti sve“ i „Previše svega“). Zvučimo rokerskije nego ikada i to se desilo zbog prošlogodišnje promene sastava benda ali i zbog naše zajedničke potrebe da stalno unapređujemo svoj zvuk, kao i zbog težnji da uvek idemo korak dalje od ranije postignutog.“ otkrivaju članovi grupe DRAM- najmlađi ekskluzivci PGP RTS-a i dodaju: „Veoma nas je obradovao poziv iz Beča, iz Srpskog kulturnog centra gde ćemo zajedno sa Marčelom održati koncert u subotu 25. maja. Mnogo se radujemo tom nastupu. Nakon koncerata na festivalima u Hrvatskoj biće to još jedno naše predstavljanje van Srbije. Zato jedva čekamo da odemo tamo i zasviramo pred publikom u bečkom klubu Replugged.“

Nakon Beča, nastupiće 22. juna na bini ovogodišnjeg Belgrade Beer Festa i to- zahvaljujući publici, koja je glasala da upravo DRAM održi svoj koncert na ovom prestižnom muzičkom festivalu.

Dobitnici regionalne nagrade Zadužbine Milana Mladenovića i priznanja „Godum- Mlade nade muzike Srbije“ Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije- Stefan, Marko, Petar i Nikola, nastavljaju sa radom na novim pesmama za treći studijski album a u njihovoj festivalskoj agendi za jun, planiran je i nastup na obrenovačkom AIR Festu, 14. juna.

Share This