Haler zapalio “Led”

 

U oktobru prošle godine, bez ikakve reklame i u sopstvenoj režiji kruševački trio Haler objavio je debitanski rad sa šest pesama po imenu „Traganje“. Upravo se na njihovom YouTube nalogu premijerno pojavio i prvi video singl grupe „Led“, u režiji proslavljenog Milorada Milinkovića Debelog.

Spot „Led“ snimljen je većim delom u Kruševačkom pozorištu, a za njegovu specifičnu atmosferu zaslužan je poznati beogradski reditelj i erudita Milorad Milinković široj publici poznat kao autor filmova Mrtav ’ladan, Potera za sreć(k)om, Crni Gruja 2, Čitulja za Eskobara, Zduhač znači avantura, Peti leptir…

Glavnu rolu u ovom delu odigrala je glumica i plesačica Tijana Biočanin.

Materijal za album snimljen je u studiju Stereo Deficit u Kruševcu. Zvuk benda može da se definiše kao alternative rock/progressive rock, a za “Traganje” je posebno karakteristična njegova specifična atmosfera.

Kuriozitet je, za naše a i svetske pojmove, da ekipu Halera čine tri rođena brata – Aleksa, Andreja i Nikola Matić. Pre nego što su počeli da se bave autorskim radom nastupali su kao tribute bend Arctic Monkeysa pod imenom Stereo Deficit.

Album “Traganje” možete poslušati na bandcamp stranici benda.

Share This