Kontrabasista Đorđe Stijepović u prvom solo izdanju

 

Foto: Travis Shinn

Kontrabasista, Đorđe Stijepović, koji godinama živi i radi u Kaliforniji, objavio je svoj prvi video singl za pesmu ’’Hurtless’’ sa najavljenog albuma Bullfiddlecat.

Spot ’’Hurtless’’ je premijerno prikazan na glavnom sajtu posvećenom rokabili muzici Rockabilly Chronicle i objavljen je na rođendan Džonija Barneta (Johnny Burnett), jednog od pionira ovog muzičkog stila.

Pored toga što je ovo prvo solo izdanje Đorđa Stijepovića, za ovu pesmu presedan, jer on se prvi put pojavljuje i kao kompletni kompozitor, tekstopisac i pevac. Spot je snimljen u Los Anđelesu, a pored Đorđa u spotu se pojavljuje i plesačica Rae Papa poznatija kao Smirczilla. Na pesmi su učestvovali gitarista Paul Pigat, bubnjar Aleksandar Petrovic Alek iz grupe Eyesburn, kao i Dusty Grave iz grupe Stellar Corpses kao prateći vokal. Pesmu je producirao renomirani kanadski producent Rene de la Muerte.

Fotografiju za naslovnu stranu singla je slikao jedan od najpoznatijih hip hop i rock’n’roll fotografa iz Los AnĐelesa, Travis Shinn.

Đorđe Stijepović je domaćoj publici poznat prvenstveno kao frontmen rok bendova Atomic Sunset i Havana Whisper i po saradnji sa izvođačima kao što su Kal, Marcelo i Shira Utfila.

Na svetskoj muzičkoj sceni poznat je kao član popularne sajkobili (psychobilly) grupe Tiger Army, grupe Head Cat (u kojoj je pevao Lemmy iz grupe Motorhead), kontrabasista je u bendu TV zvezde Drake Bell. Kao član grupe Molotov (u kojoj je nastupao uz klavijaturistu grupe Beastie Boys, Money Markom) nominovanje za prestiznu nagradu Grammy.

Đorđe Stijepović je i dobitnik nagrade “Vojin Draskoci”, koja se svake godine dodeljuje za razvoj tradicionalne muzike Balkana.

Odeća i muzicka oprema koju je koristio na svojim nastupima je odnedavno izložena u Rock’n’roll muzeju slavnih u Klivlendu. Pored navedenih, nastupao je i snimao sa mnogobrojnim velikanima različitih muzičkih stilova kao što su Donovan, Wanda Jackson, Dale Hawkins, Billy Boy Arnold, Danny Elfman i drugi.

Share This