Kruz Roudi novim singlom „Sve kruži“ najavljuju istoimeni album prvenac

 

Foto: Una Tomašević

Mladi, alternativni trojac iz Novog Sada, Kruz Roudi, predstavlja „Sve kruži”, drugi singl sa njihovog predstojećeg istoimenog albuma prvenca, čije objavljivanje za izdavačku kuću Lampshade Media očekujemo u jesen ove godine. Singl je nastao u zajedničkom aranžmanu članova benda – Mladena Rakića (vokal, gitara), Nemanje Đorđevića (bas gitara, vokal) i Danila Milivojevića (bubnjevi, vokal), a prati ga video spot koji u prvi plan ističe okretanje prirodi i vraćanje analognom, u režiji Mije Mlinarević i Une Tomašević.

„Pesma se bavi našim zamišljenim putovanjima, u laganoj vožnji po lavirintima sopstvenog duha. “Sve kruži” je povezivanje sa prirodom, traženje ravnoteže, hodanje po cikličnim životnim stazama na kojima povremeno zastajemo i postavljamo pitanje: da li je sve što se dešava, zapravo, već bilo?“ – objašnjava pevač, gitarista i tekstopisac Mladen Rakić.

Njihov prvi singl „Repriza” deli poziciju u polufinalu za Nagradu Milana Mladenović sa još 46 bendova, što ovom alternativnom trojcu u usponu daje poseban zalet: „Činjenica da se već naš prvi singl plasirao u polufinale ove prestižne nagrade je zaista vetar u leđa, potvrda da smo napravili nešto kvalitetno i da se naša muzika razvija u dobrom smeru“ – smatraju momci iz benda Kruz Roudi.

Sastav takođe može da se pohvali i bogatom letnjom sezonom – 27. jula nastupaju na „Roll and Blues Festivalu“ u Aranđelovcu, pre Kande, Kodže i Nebojše, a 4. avgusta očekuje ih i prvi samostalni nastup u prestonici – „Koncert na Zidiću“ ispred Doma omladine Beograda.

„Uzbuđeni smo povodom svega što smo do sada uradili i svega što tek predstoji, kao i što će baš Koncert na Zidiću biti naš prvi nastup u Beogradu. Sviraćemo pesme sa predstojećeg albuma i želimo da pružimo najbolju svirku do sada!“ – zaključuju Roudiji.

Share This