Lidija Andonov & Andy Pavlov ,,Šta nam treba”, novi video singl

 

Foto: Laslo Antal

Nova izdavačka kuća, Sweet Sensation, okrenuta modernoj klasičnoj i noir elektronskoj muzici, a sa sedištem u Amsterdamu, Beogradu i Berlinu, predstavlja zajednički singl i video Lidije Andonov (Sixth June) i Andy Pavlova (LP Duo) koji nosi naziv “Šta nam treba”!

Nakon izuzetnog albuma ,,Mlad i Radostan” koji predstavlja omaž muzici i autorima koji su stvarali u Jugoslaviji 80-ih godina XX veka, a zatim i autorskog singla ,,Kuda idu svi”, Lidija Andonov & Andy Pavlov, objavljuju novi singl ,,Šta nam treba” koji je dostupan na svim digitalnim platformama od petka 21. juna.

Spot za pesmu je nastao u Holandiji, a autor je vizuelni umetnik i muzičar Laslo Antal iz Berlina.  

,,Šta nam treba” je pesma koja savršeno funkcioniše ,,zaogrnuta” u ruho sintisajzera i elektronike, te donosi melodično, horsko pevanje i krik propušten kroz megafon koji vapi u potrazi za smislom. Neočekivani klupski hit koji se pojavljuje na samom početku leta i za svetski dan muzike! Savršen za letnju noćnu vožnju.

Slušaj ,,Šta nam treba” na digitalnim streaming servisima.

Singl je još jedan u nizu izdanja Sweet Sensation label-a (Beograd-Berlin-Amsterdam) koji su pokrenuli umetnici Lidija Andonov, Laslo Antal (Sixth June) i Andy Pavlov (LP Duo). Do sada je u okviru label-a objavljeno dvanaest singlova i deset albuma među kojima se ističu različiti projekti elektronske, klavirske i primenjene muzike. Posebno se ističe nedavna saradnja grupe Sixth June & Andy Pavlov na EP izdanju koje čine sinematične, magične pesme ,,Sweet Sensation” i ,,Life passes slowly” u kojima kroz produženo trajanje (7 i 8 minuta) slušaoce vode kroz novo-uspostavljeni svet i imaginarne zvučne pejzaše.

U narednom periodu, očekuje nas mnogo toga novog u radu izdavačke kuće Sweet Sensation. Prvo naredno izdanje je novi album grupe Sixth June u koprodukciji Sweet Sensation i Young and Cold Records (Nemačka).

Lidija Andonov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta. Pored toga, završila je specijalizaciju za dramaterapiju u Berlinu i osnovala prvo udruženje dramaterapije u Beogradu (,,Talas kreativne terapije”).

Andy Pavlov je pijanista i kompozitor, član muzičkog sastava LP Duo sa kojim je objavio dvanaest albuma i nastupao u koncertnim dvoranama širom sveta (Carnegie Hall, New York, Kennedy Centar Washington, Concertgebouw Amsterdam). Objavljuje solo klavirske albume, piše rokenrol pesme koje izvodi sa Lidijom Andonov, komponuje za film, TV i pozorište.

Share This