Luka Rajić predstavlja singl „Rituali“ – ultimativnu himnu vibrantne ljubavi

 

Foto: Jelena Pantelić

Jedan od najperspektivnijih pop kantautora regionalne muzičke scene, Luka Rajić predstavlja senzualan singl „Rituali“ koji neodoljivo podseća na lepe stvari koje donosi leto! Spoj zarazne pop melodije i zavodljivi tekst numere uvertira je u prepuštanje zanosu koji se budi s dolaskom leta – omamljenost suncem, hedonizam, flert i ljubav. Muzičar novim singlom nastavlja slušaocima da otkriva svoj debitantski album „Deca novog milenijuma“ koji će 6. septembra 2024. godine objaviti izdavačka kuća Universal Music Serbia. Uz singl, predstavljen je i senzualan muzički video.

„Neko sam ko veruje u moć mantri. Mogu reći da sam opsednut vizualizacijom i manifestacijom, pa je tako nastala i ova pesma. Želeo sam da napišem pesmu koja u sebi neće imati ni trunku straha, već će njena suština biti ispunjena uživanjem, lepim stvarima, suncem i flertom. Za mene su „Rituali“ ultimativna himna vibrantne ljubavi i želim da to postane i tebi“, poručuje publici Luka Rajić.

Iako je zanesen letom i uživanjem, Luka Rajić je ove sezone posebno vredan i fokusiran na dva važna datuma – 13. jul i njegov nastup na EXIT festivalu, ali i 6. septembar – izlazak njegovog debitantskog albuma „Deca novog milenijuma“. Predstojeće izdanje je svojevrstan dnevnik 20-ih godina gde Luka Rajić poručuje da su među nama generacije „budne, žedne, pune snova“ koje streme da donesu slobodu sebi i drugima. Pomirujući dihotomije u sebi, Luka Rajić debitantskim albumom predstavlja pesme o pitanjima svoje generacije i tvrdi da odgovor na sve leži u prigrljivanju sopstvene autentičnosti. Za audio produkciju novog izdanja sarađivao je sa svojim bratom, producentom u usponu, Igorom Rajićem i sa A.N.D.R., producentom i multiinstrumentalistom školovanim na američkom Berkliju koji je 2023. nagrađen priznanjem „Najbolji novi izvođač“ od strane Runde (diskografskog udruženja Balkana). Albumu „Deca novog milenijuma“ prethode četiri singla i EP „Ludim od kluba“, kao i saradnje sa značajnim imenima nove generacije poput A.N.D.R, Pocket Palme i Jymenik.

Već na početku svoje karijere Luka Rajić je ostvario veliki uticaj na mladu publiku željnu savremene pop muzike na srpskom jeziku. Singl „Ludim“ izazvao je pravu fascinaciju tada novim imenom na sceni, privukavši mnoštvo fanova i milione pregleda. Primećujući vrednost te digitalne pažnje za svoj muzički put, Luka odlučuje da stvaralaštvo prenese u realni svet kroz nastupe sa bendom. Njegov rad, talenat i posvećenost prepoznala je i potvrdila prestižna svetska diskografska kuća Universal Music, za koju je izdao tri singla – „Časna reč“, „Slobodan pad“ i „Rituali“, a predstojeći debitantski album doneće nove priče koje su glas generacije koja neguje autentičnost.

Share This