Mile Kekin novim singlom “Pater familias” suptilno odgovara na goruća pitanja današnjice

 

Foto: Marko Ristić

„Pater familas“ novi je singl skinut sa nedavno izdatog albuma Mileta Kekina „Nježno đonom“.

Trominutni svirani film u režiji maštovitog Doringa suptilno odgovara na goruća pitanja: Šta je zajedničko svim ratovima koji se trenutno vode u svetu?

„Na čelu zaraćenih država i naroda uvek su muškarci. Nikad žene, isključivo muškarci. Je li to neka urođena greška u proizvodnji kod nas muških ili je problem u tome da nas od malih nogu nešto pogrešno uče ? “ – pita se Mile Kekin i poručuje: „Za muškarčine koje ne žele klečati, nego plesati stiže ‘Pater familias’.

Sarkazmom stihova “Pukni puško/vrati nas u ta vremena/kad je muško bilo muško, a žena samo žena“, Mile komentariše patrijarhat i pita se: „Odakle ta večna potraga za vođama koji treba da nas nas odvedu u bolje juče te zašto danas neki muškarci – retroseksualci radije pokorno kleče nego da ustanu i zaplešu u veselom ritmu pater familiasa? “

Mileta Kekina očekuju dva velika nastupa, u Beogradu 1.novembra u MTS Dvorani i 3.novembra u Novom Sadu u Master centru.

Bogati presek beskompromisnog i prepoznatljivog autorskog potpisa sastavljen od hitova samostalne karijere, ali i dobro poznatih hitova Hladnog piva, Mile će upotpuniti pesmama sa novog albuma.

Album „Nježno đonom“ dostupan je na svim digitalnim servisima.

Share This