Moćna ljubavna balada Jelene Bjeković –“Kako to”

 

Foto: promo

Pevačicu, kantautorku i gitaristkinju, Jelenu Bjeković prvi put smo vam predstavili jesenas, kada je izdavačka kuća Menart objavila njen prvi singl, “Dala sam sve”. U međuvremenu, Jelena i Menart su odlučili da nastave saradnju koja će u budućnosti, rezultirati njenim prvim studijskim albumom. Ova mlada umetnica poseduje izražajan i snažan vokal, a osim što izvrsno svira gitaru, komponuje i piše svoje pesme, inspirisane pop i rok muzikom osamdesetih.

Sada vam predstavljamo novi Jelenin singl, moćnu ljubavnu baladu “Kako to”.

O tome kako je nastala ova pesma, Jelena Bjeković kaže: “Pesma je nastala tokom 2021. godine. Prožeta je jakom emocijom, čiju dinamiku prati moćan aranžman na kojem sam radila zajedno sa producentom Nikolom Radivojevićem. Tekst i muziku sam napisala ja, ali kako bi pesma dobila konačan oblik u velikoj meri su doprineli sjajni muzičari koji su saradjivali sa mnom, poput Lazara Arsovića, čije gitarske fraze pesmi daju potrebnu jačinu u pravim momentima. Takođe, bila mi je velika čast da je, jedan od najboljih džez pijanista na ovim prostorima, i moj dragi prijatelj, Aleksandar Jovanović Šljuka, učestvovao u upotpunjavanju melodije kroz svoje maestralne klavirske deonice.

Spomenula bih još i dvojicu virtuoznih mladih muzičara Aleksu Milijanovića (bubanj) i mog dragog druga Branka Vučetina (bas), koji su bili zaduženi za ritam sekciju.

Spot je snimljen krajem prošle godine u Kovinu, gde je bilo jako zanimljivo snimati kako zbog krajolika, tako i zbog velike hladnoće napolju (oko – 10 °C), što je nekako sve doprinelo setnoj atmosferi koju pesma nosi. Kao i prethodni spot za pesmu ”Dala sam sve”, i ovaj potpisuje režiser Dragan Jereminov”.

Pesma “Kako to” podignuta je na sve muzičke internet platforme, a možete je slušati ovde.

Share This