Nekadašnji član grupe Regina Bojan Milićević snimio pesmu i spot za decu Orahovca u sklopu akcije „Božur za decu Orahovca“

 

Foto: Željka Radović

Nekadašnji član i bubnjar popularne jugoslovenske grupe REGINA, Bojan Milićević posle duže pauze, vratio se muzici, ali u nešto drugačijem muzičkom maniru. Naime, Milićević se sada predstavlja singlom “Iznad Prizrena”, za koji je spot snimio uz pomoć prijatelja iz Hora Hrama Sv Vasilije Ostroški sa Bežanijske kose, a u produkciji TV HRAM. Vođeni idejom da se pomogne srpskoj deci u izolovanoj sredini Orahovca pod okriljem akcije “Božur za decu Orahovca”, udruženim radom Bojana Milićevića koji je napisao i otpevao pesmu, uz podršku crkvenog hora, cilj je da mališani što pre dobiju sportsku salu.

Predstavljajući novi singl i spot za ovako human čin Milićević poručuje da je pesma inspirisana njegovom posetom Prizrenu i Prizrenskoj bogosloviji pre tri godine i dodaje da nije ni slutio da će pesmu pevati dok je pisao tekst: „Tada sam prisustvovao kraju školske godine ,a mladi bogoslovi su horskom pesmom pozdravili nas posetioce. Bogoslovija se nalazi u centru Prizrena i ceo Prizren je odjekivao pesmom mladih bogoslova.To je bio trenutak kad sam shvatio da je pravi život baš tu u tom malom dvorištu bogoslovije u kojem vladaju ljubav , pesma i vera bez obzira na okruženje u kojem se nalaze,kao i da smo svi mi baš sa Metohije ili Kosova bez obzira gde nas je majka rodila. Kad sam pisao pesmu nisam ni slutio da ću je pevati. Radio sam je misleći kako će je neko drugi već pevački afirmisan otpevati.Međutim moj producent Nino Ademović mi sugerisao da ja pevam jer mu se svidela neka sugestija i emocija u mom glasu, a tako je mislila i glavni dirigent hora Katarina Božić“, ističe Milićević. Kako dodaje , posle ovog singla Bojan planira da izda mini album pod imenom “Iznad nas”.

U Orahovcu živi oko 280 Srba ,od čega je sedamdesetak dece . Žive oko crkve u gornjem delu Orahovca na prostoru površine 500 metara u prečniku.

Podsetimo, projekat je pomogao kulturni fond SOKOJA I OPFS-a.

Share This