Novi singl grupe Francis K.A. “Jutro”

 

Foto: promo

Pesma “Jutro” je uvod u prvi album benda Francis K. A. pod imenom “Latice”. U svetu punom konfuzije, ljubavi i mržnje, ova pesma nam nudi nežno budjenje i šansu da se prepustimo vedrijoj strani. ”Jutro” je nastalo sasvim slučajno, na jednoj od kućnih proba benda i to je druga ikada pesma koju su Tamara i Miloš napisali.

“Ona se slučajno uklopila u koncept predstojećeg albuma i nama u tom kontekstu predstavlja novi početak i pokušaj pozitivnog gledanja na svet, uprkos haotičnom “moru buke”. Muzički se sastoji iz dva dela: Prvi deo je lagan melodijski uvod, koji vodi do drugog, daleko ritmičnijeg i dinamičnijeg dela, kome je dodata i solo deonica, jer ne želimo da dopustimo da “solaže” izumru iz novokomponovane muzike”, kažu Tamara i Miloš.

Muzika i tekst: Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović
Mix i Master: Alex Vujić Ohlsen
Video: Anđela Krstić, Tamara Jeličić, Miloš Mihajlović
Gluma: Milica Milojković, Tamara Jeličić

Francis K. A. je bend nastao 2021. godine u jednom beogradskom kaficu. Ovaj duo, koji čine Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović, sastao se oko zajedničke ljubavi prema melanholičnom elektro zvuku. Prve pesme koje pišu zajedno objavljuju na EP-u “Nežnost retka je”. Zvuk zasnivaju na plesu izmedju alternative i pop-a, a tu su i gitarske linije koje dodaju i rok senzibilitet. Pored bendova, koji variraju izmedju sint-a osamdesetih, trip hopa, art pop-a I avangarde, velika inspiracija pri pisanju muzike i tekstova su i filmovi, čije reference često koriste i u spotovima. Tekstovi pesama obrađuju kompleksna, ali univerzalna osećanja koja su sveprisutna u svakom od nas, a od skoro kreću da razmišljaju i u konceptualnim pričama koje bi pratio određeni broj pesama.

Share This