Novi spot benda Stefan Nemanja – “Pesma za kraj”

 

Foto: Bojan Stevanović

Autorski dvojac benda “Stefan Nemanja”- Stefan Kovačević i Nemanja Savić, objavili su ekranizaciju još jedne pesme sa aktuelnog debi albuma “Rođen sa slomljenim srcem”, koji je kao digitalno izdanje objavio PGP RTS.

Publika već zna i voli njihove pesme “Rođen sa slomljenim srcem”, “Hodam po ivici“, “Poslednji ples“,“Karavan “, baladu “Ona” (za koju su spot objavili povodom Dana zaljubljenih prošle godine) . Nakon angažovane numere “Ko sam ja” koju je pratio i vrlo zapažem spot, bend “Stefan Nemanja” sada nam je poklonio baladu- “Pesma za kraj”.

Premijerno je emitovana juče na Radio Beogradu 1, Dvestadvojci i RTS Rokenroleru a danas je na RTS1, RTS3, RTS Muzika, RTS Planeta i Jutjubu premijerno predstavljen i video spot.

„Reakcije su fantastične. To je poslednja pesma na albumu, zato se tako nekako simbolično i zove Pesma za kraj. Naravno, govori o raskidu, prekidu ljubavne veze…Već smo dobili prve reakcije- ljudi su baš “zagrizli”, dopada im se i baš nas to raduje. Spot smo snimali na divnoj lokaciji- u pitanju etno selo “Sunčana reka”, na Drini. Ta reka je inače čarobna, a kroz nekoliko kadrova u ovom spotu i mi smo ovekovečili tu njenu veličanstvenost. Istovremeno- ti snimci prirode odslikavaju, dočaravaju i atmosferu ove balade, emotivno stanje o kome je reč u pesmi….“, kaže Nemanja Savić.

Protagonisti u spotu za “Pesmu za kraj” benda “Stefan Nemanja” su mladi glumci Stefan Komatina i Kaja Baničević, kojoj je ovo druga saradnja sa bendom, nakon angažovanje u spotu za pesmu “Ko sam ja”: „Divno smo sarađivali, njih dvojica su divni ljudi, zaista, nikakav problem nismo imali. Od početka među nama vlada izuzetno prijateljska atmosfera, sve je teklo nekako lako, lepo i spontano. Kolega Stefan i ja smo imali slobodu da iskreiramo na snimanju spota i ponešto po svom doživljaju te pesme, a meni se sad kao gledaocu- baš dopada i ovaj spot. Kao glumici, bilo mi je ovo izuzetno iskustvo i unapred se radujem novim saradnjama sa ovim bendom “, poverila je Kaja.

Uprkos nazivu pesme, autorski dvojac benda “Stefan Nemanja” poverava da ona ipak nosi i neku dozu optimizma. A ako ga ipak ne prepoznate, Nemanja Savić se našalio i ponudio moguće “rešenje”: „Evo s obzirom da je danas prvi februar, protagonisti u našem spotu ili možda neki drugi parovi- imaju vremena do 14. februara, do Dana zaljubljenih- da se pomire 🙂 Šalim se, naravno. Doza optimizma je prisutna uvek, naravno… A mi ćemo, ohrabreni i motivisani odličnim prijemom našeg prvog albuma, sada da se posvetimo stvaranju i finalizaciji novih kompozicija, za drugi studijski album. Već imamo neke ideje i samo je pitanje vremena kad ćemo ponovo ući u studio, da nastavimo taj naš rad.“

U planu je i koncertna promocija albuma “Rođen sa slomljenim srcem”, koju su na neki način, već započeli krajem prošle godine live nastupom na Beogradskom autorskom rok festivalu (BARF).

„Iako smo obojica angažovani kao muzičari i u drugim sastavima i imamo dovoljno izvođačkog iskustva- dugo ćemo Stefan i ja pamtiti taj prvi nastup našeg benda uživo. Odličan je bio odziv publike a njihove reakcije na našu muziku, naše pesme su, da tako kažem- baš nahranile naš umetnički, muzičarski ego. Sad još više želimo da što pre i što više nastupamo. Jedva čekamo da ponovo stajanemo pred publiku i delimo sa njima naše pesme, ljubav i energiju. “, poručio je Nemanja Savić, u ime benda “Stefan Nemanja”.

Share This