Novi spot Srđana Popova – “Majestic Melody”

 

Foto: promo

Nakon spotova „Devojko mala“ i „Na morskome plavom žalu“, Srđan Popov je objavio još jedan novi spot, ovoga puta za pesmu „Majestic Melody“. Ova kompozicija zatvara album „Swing 011“, kolekicje odabranih obrada poznatih domaćih pesama urađenih u swing i gypsy jazz maniru. Interesantno je da je naslov i tekst pesme Srđan preuzeo iz čuvene muzičke teme popularnog domaćeg filma „Maratonci trče počasni krug“.

„Majestic Melody sam prvi put čuo u filmu “Maratonci trče počasni krug”. Znate svi, u pitanju je melodija iz kratkog, neodvršenog dokumentarca “Priča jednog dana” koji se dešava u Beogradu tridesetih godina prošlog veka. Majestic Melody izvodi Milan Timotić, najpopularniji pevač u predratnoj Jugoslaviji, bukvalno kao danas Zdravko Čolić. On je takođe bio prvi domaći pevač koji je snimio ploču u Kraljevini Jugoslaviji, ali posle rata je proglašen za narodnog neprijatelja i prebegao je u Ameriku. Kada gledaš prvi put tog čoveka i slušaš tu pesmu, ona zvuči zastarelo, ali kada poslušaš malo dublje, ona i sada ima smisla jer je tema je vanvremenska. Reči pesme su aktuelne i danas,sama ideja da su ljudi verovali da samim dolaskom u veliki grad njih čeka obećana sreća  zvuči kao big city blues,  pa sam tekst  zadržao, a uradio  svoju muziku i aranžman“, izjavio je Srđan Popov.

Srđan se nije samo zadržao na komponovanju, za ovu pesmu je režirao i vrlo interesantan spot, koji je snimljen na lokaciji sada već bivše beogradske železničke stanice, gde je glavni junak Titov Plavi voz.

Album „Swing 011“ (Menart) će se naći u prodaji 28.jula.

Share This