Pobeda dobra nad zlom – Aleksandra Arsić objavila video za pesmu „Dodole“

 

Foto: promo

Aleksandra Arsić objavila je video za pesmu „Dodole“, inspirisanu južnoslovenskom mitologijom, za diskografsku kuću Multimedia Music.

Aleksandra Arsić rođena je 1993. godine u Vranju. Profesionalno se bavi advokaturom i obavlja posao saradnika u nastavi na Pravnom fakultetu. Muzikom se bavi od detinjstva, kada se zainteresovala za pevanje i sviranje klavira. Pohađala je muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Vranju, odsek klavir. Učestvovala je na velikom broju muzičkih takmičenja, nastupala je u Vranju sa muzičarem Vladimirom Stošićem, na književnim večerima i festivalima u Beogradu…

Svoj prvi singl „Mirni mrak“ objavila je 2021. godine. Usledio singl „Srce koje ljubi“ po tekstu grčke pesnikinje Sapfo, a zatim i dueti sa muzičarom Vladimirom Stošićem „Kad o tebi ne mislim“ i „Letnje noći“, a koje predstavljaju sastavni deo albuma „Nad sobom“, autora Vladmira Stošića, dok je za isti album pevala prateće vokale u pojedinim pesmama.

Sada je stigao i singl „Dodole“ za koju je muziku komponovao muzičar i tekstopisac Marko Aleksandar Gajić, žanra moderni etno, za koju je snimljen spot u kojem su učestvovale članice kud „Vrelac“ Vranjska Banja.

Pesma „Dodole“ inspirisana je južnoslovenskoj mitologijom, tačnije, Dodolom ili Perperunom, koja predstavlja boginju kiše i vezuje se za vrhovnog staroslovenskog boga groma Peruna. Dodolski rituali su igre i pesme čiji magični elementi su imali za cilj da izazovu kišu. Devojke su bile obučene u belu odeću, a na glavi su nosile vence od trava i cveća, kako su to u spotu predstavile Aleksandra Arsić i članice KUD „Vrelac“. Simbolično, tekst pesme govori o pobedi dobra nad zlom.

Produkciju pesme potpisuje Saša Gajić, dok je za video produkciju spota bio zadužen Dragan Spasov. U narednom periodu, Aleksandru Arsić očekuje i snimanje albuma.

Share This