“Prenemaganje”, nova pesma i spot Ramba Amadeusa

 

Foto: promo

Evo još jednog vanvremenskog komada iz kuhinje Svetskog Mega Tzara.

Ovaj put je to pjesma koja se iskreno preporučuje za opšte radijske muzičke programe i top liste, naročito u večernjim časovima. Vjerujemo da je i spot sasvim televizičan, baš koliko je i pjesma radiofonična, uglavnom zahvaljujući imitaciji lažnog refrena, endemskog oblika prenemaganja u popularnoj muzici. Takorekuć – Hit.

Traktat o prenemaganju nastao jednog ljetnog popodneva, dok je Rambo radio u garaži na brodu. Radio aparat je bio previše daleko, na kraju radione, pa je Tzar bio prinuđen da prvi put čuje neke popularne hitove, koji su na njega ostavili trajne poslijedice, ali i izazvali inspiraciju za ovaj hit.

U cilju uvjerljivosti i ozbiljnosti, traktat pročitao Aca Božović, nagrađivani spiker Radio Beograda.

„Aleksandar Božović već dve decenije, svojim raskošnim baritonom i bogatim govornim nijansama, ostavlja upečatljiv utisak na slušaoce programa Radio Beograda, bilo da je reč o interpretaciji najvažnijih vesti, čitanju proze i teorijskih tekstova ili oblikovanju zvučnih zaglavlja emisija. Dobra postavka i melodioznost glasa, jasnost i razgovetnost govornog izraza, dinamično smenjivanje naglašenih i nenaglašenih delova reči i rečenica sa odmerenim korišćenjem pauza, logičan tok verbalne ekspresije, pouzdano razumevanje i tumačenje sadržaja koji se saopštava, skladan tempo i ritam čitanja, pravilno akcentovanje i artikulacija – karakteristike su koje čine izuzetnim interpretacije Aleksandra Božovića, u skladu sa najvišim dikcijskim normama i standardnima srpskog književnog jezika”, navodi se u saopštenju žirija za dodelu nagrade „Radmila Vidak”.

Share This