Quasarborn sa “Stalemate With Suicide” otvorili “Quarantined Live Session 2020”

 

Beogradski progressive thrash metal bend Quasarborn, kao i mnogi drugi umetnici u doba globalne, iskoristili su priliku da provedu kreativno vreme u studiju Citadela, gde je nastao serijal pod nazivom “Quarantined Live Session 2020”.

Kao što sam naziv kaže, sve pesme iz ovog serijala su snimljene uživo u studiju, a prva u koju je Quasarborn predstavio je, kako je članovi benda opisuju – “polu-balada” pod nazivom “Stalemate with Suicide”.

Video od skoro deset minuta je od danas u 17:00 časova dostupan za na YouTube kanalu benda, a frontmen Luka Matković napominje da je ovo samo prva u nizu pesama snimljenih uživo u studiju Citadela, koje slede.

“Naš veliki koncert u Domu omladine koji je bio zakazan za 14. mart, otkazan je samo nekoliko dana pred održavanje usled uvođenja mera za suzbijanje pandemije. Vreme u karantinu smo iskoristili za pisanje novih pesama i razmenu ideja putem interneta, a nakon popuštanja mera smo pokušali da održimo i nekoliko koncerata. To je ubrzo propalo, pa smo shvatili da moramo na neki način predstaviti pesme s drugog albuma ljudima “uživo”. Snimili smo ovu sesiju u svom studiju i odlučili smo da prvo objavimo baš pesmu “Stalemate with Suicide”, jer smo bili iznenađeni koliko je dobro prošla i kod publike i kod kritičara, nasuprot dužini i nesvakidašnjem aranžmanu”, rekao je Luka.

Quasarborn je objavio svoj drugi album “A Pill Hard to Swallow” 24. januara ove godine, i možete ga čuti na njihovom YouTube kanalu, BandCamp stanici, kao i na svim digitalnim streaming sajtovima.

Bend čine: Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), Milos Tomasović (bas gitara) i Dimitrije Čuturilo (gitara).

Share This