Regina Ebner – novi projekat pevača Davora Ebnera

 

Foto: Enida Kajević

Sećate li se plavokosog dugokosog momka koji je slamao srca tinejdžerki krajem osamdesetih godina? Davor Ebner, osnivač i frontmen Regine, poseduje biografiju poput holivudskih zvezda – od pevača i seks simbola, preko emigranta koji je prao prozore i radio u staračkom domu u Nemačkoj, do današnjeg statusa operskog pevača u NPS-u i vođe novog benda Regina Ebner.

„Ideja projekta je da se okušam u nešto drugačijem žanru od onog koji je karakterističan za staru Reginu“ iskren je Davor. „Zvukom, produkcijom i svirkom nastojimo da se približimo novijim trendovima na tržištu i steknemo nove fanove. Ebner, pored mene, čine Ivan Dujmović (klavijaturista i producent), Đurica Maksimović (gitara) i Dino Ljuca (bubnjar)“.

Nakon singlova „Krila anđela“ i „Putujemo“, Ebner su objavili i aktuelnu numeru/spot „Požuda“.

Pošto na koncertima publika očekuje i poznate hitove Regine, Davor je odlučio da ih izvode u autentičnom obliku uz savremeniji i kvalitetniji zvuk, kako bi bilo što manje žanrovske razlike između njih i Ebner numera.

„Ne pravimo neke velike planove, već puštamo da se stvari spontano dešavaju. Trenutno smo u studiju gde snimamo nove pesme, za koje verujemo da će se još više svideti fanovima. Bitno nam je da radimo ono što volimo i što nas ispunjava, bez stresa i pritisaka sa strane. Konačno ne moram nikome polagati račune sem samom sebi. Danas je avangarda biti normalan i tom svojom normalnošću se najviše ponosim“.

Share This