Retrospektiva predstavlja novi singl “Hodam”

 

Foto: promo

Pop sastav Retrospektiva objavio je za izdavačku kuću Kontra novo singl izdanje pod nazivom “Hodam”. Produkciju pesme potpisuje Retrospektiva, prateće vokale otpevala je Ana Protulipac, dok je klavir odsvirao Aleksandar Leposavić.

“Hodam” je nostalgična radio pop pesma koju smo jedva čekali da objavimo. Ovog puta smo dali sebi vremena da se posvetimo celom procesu rada od nastanka inicijalne ideje do samog izdanja. Ovo je pesma kakvu mi volimo da čujemo i zato smo odlučili da nju prvu podelimo sa publikom od materijala koji smo pripremili za novi album. – Izjavili su članovi benda.

Za pesmu “Hodam” snimljen je i video spot koji potpisuje Zoran Rašić, vizuelni umetnik sa kojim Retrospektiva sarađuje još od prvog albuma. Spot je snimljen u Velikom Gradištu, a pored članova bend u spotu se pojavljuje i mlada umetnica Jana Đorđević aka nekonaj.

Ovo izdanje je zapravo nastavak ideje koju smo započeli sa pesmama “Deo” i “Svi su čudni” i ono što nas, kao još jedna epizoda, vodi do kulminacije koja će zapravo biti naš novi album. Ideja je da sa Zoranom osmislimo i vizuelno dočaramo priče čiji će soundtrack biti muzika Retrospektive. – dodali su članovi benda.

Retrospektiva je autorski pop sastav iz Beograda nastao 2019. godine. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Ovaj pop trojac čvrsto se utisnuo u zvuk domaće scene svojim debi albumom ”Priče sa hard disc-a”, EP izdanjem ”Čujem da ljudi kaću zbogom” i koncertima sa muzičarom i producentom A.N.D.R.. Njihov zajednički nastup odneo je simpatije publike u Domu omladine, na letnjoj pozornici Kalemegdana, CEBEF-ovoj koncertnoj seriji ‘’Atrium Sessions’’, Gradić Festu, ARLEM Festu, Kaleidoskopu kulture kao i klubovima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca itd… Retrospektivu čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Share This