Rok apoteka objavila spot za pesmu ,,Ostajem sam”

 

Foto: Marina Pešić

Novosadski bend Rok apoteka predstavio je spot za aktuelni singl ,,Ostajem sam”. Socijalno- demografsko-ljubavna pesma inspirisana je velikim odlivom ljudi u razvijene i uređene zemlje. Spot je sniman u Užicu i Novom Sadu. Muziku, tekst, scenario i režiju potpisuje lider benda Ivan Bošnjaković. Kamera i montaža: Miloš Dinjaški-Kameni.

– “Ostajem sam” je pesma sa prvog albuma, a u septembru spremamo i video za numeru “Amajlija”, koju smo uradili sa grupom Srčani udar iz Kanade – najavljuje Bošnjaković. – Na zimu planiramo snimanje spota za još jednu pesmu sa prvog albuma, “Ne žuri kroz život” i time bismo zaokružili tu priču. Vredno radimo na novom izdanju.

Rok apoteka ima više od 50 svirki godišnje, što po klubovima, što na festivalima i raznim drugim manifestacijama, a posebno se ponosi brojnim humanitarnim nastupima. Uz vrlo interesantan i originalan izbor obrada pesama sa ovih prostora, prezentuju numere sa debitantskog albuma “Kišobran za snove”, objavljenog u decembru 2022, čiji izlazak je prolongiran zbog pandemije korone. Pored naslovne, značajan uspeh su doživele pesme “Linda, Linda”, “Vukovi samotnjaci”, “Bajkeri”, “Ti si najbolja bila”, “Krik sa Košara”, “Zemlja” sa Zlatkom Grivom… Njihov stil se često opisuje kao spoj starog, dobrog ex-yu rocka sa novijim zvukom i predstavlja ne samo harmoničan spoj različitih vremena, već i podsećanje na nezaboravnu muzičku prošlost uz dodir modernog doba.

Rok Apoteka je nastala sad već davne 1993. godine u Užicu, rodnom gradu Ivana Bošnjakovića. Zanimljivo je da je prvi pevač benda bio Ivan Bosiljčić, danas proslavljeni glumac. Posle duge pauze, 2018, Bošnjaković je došao na ideju da opet okupi grupu i krene sa autorskim radom. Snimili su više od 20 pesama, od kojih je 10 završilo na debitantskom izdanju. Pored Bošnjakovića, bend čine Kristina Jevtović Kika (klavijature), Duška Jakšić (vokal), Nemanja Necić (bas gitara), Danijel Kulišić (gitara) i Sebastijan Šimunović (bubnjevi). Sledeći nastup Rok apoteke je 22. septembra na festivalu “Priča” u Čačku, a zatim na međunarodnom Moto skupu 23. septembra u Aradcu kod Zrenjanina.

Share This