SOULx3000 feat. Tina Džankić – Još ne sviće rujna zora

 

Foto: Nebojša Medo Perković

Najnovija verzija kultnog tradicionala “Još ne sviće rujna zora” je upravo objavljena od strane Beats per Montenegro etikete. U pitanju je rezultat radionice “Tradition reimagined”, koja je, kroz sesije sviranja, okupila crnogorske muzičare sa ciljem da istraže ovu tradicionalnu pesmu i reinterpretiraju je u savremenom kontekstu. Kao rezultat smo dobili “synth-pop-soul” numeru, koja terminu “balkan soul” daje posebnu dimenziju.

SOULx3000 je grupa muzičara i producenata nastala na inicijativu podgoričkog producenta i DJ-a Nikole Rajović-a, pionira hip-hop-a u Crnoj Gori i dugogodišnjeg stvaraoca i menadžera u oblasti pop-kulture.

Muziku i aranžman pored Nikole potpisuju i Todor Tadić i Marko Ćaćić tim koji stoji iza podgoričkog “Knowhere2Run” studija u kome je sama numera osmišljena, kreirana i producirana. Za vokalne deonice bila je zadužena Tina Džankić, jedna od najboljih crnogorskih interpretatorki, koja je ovoj verziji doprinela harizmom i toplom i jedinstvenom bojom glasa. Raznolikost učesnika projekta i njihova različita muzička iskustva su eksperimentisanjem sa raznim instrumentima i muzičkim stilovima, kroz kreativnu atmosferu u studiju razvili unikatni spoj tradicionalne i savremene muzike. Za video ovog songa bila je zadužena ekipa MediaTag studija na čelu sa Ivanom Mandićem, koji su kadrovima nekih od najlepših lokacija Crne Gore iz vazduha, zaokružili ovo audio-vizuelno izdanje.

Projekat “SOULx3000 – Tradition reimagined” je podržan od strane MOST Music-a. MOST Music je evropska strategija za balkansku muziku, koju podržava Kreativna Evropa, program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnog.

Share This