“Sreća je” – Novi singl Igora Vinsa

 

Foto: promo

Često se pitamo kako neka pesma postane hit, ali se ta magija u stvari desi mnogo, mnogo pre prvog javnog objavljivanja, prvih šerovanja, naslova i članaka. Pred vama je upravo jedan takav hit! Posle samo nekoliko prvih taktova obuzeće vas sreća, zato poslušajte najnoviji singl i spot  Igora Vinsa “Sreća je”.

“Mnogo inspiracije i ljubavi sam utkao u stvaranje ove pesme i veoma sam uzbuđen kada vidim da to prepoznajete i osećate. Uživajte, đuskajte i podelite sa ljudima oko vas!”, poručuje Igor Vins, kojeg će publika uskoro imati priliku da čuje uživo, u okviru popularnog programa Doma omladine Beograda “Koncerti na Zidiću”, na Platou Milana Mladenovića, gde će zajedno sa  bendom izvesti novi singl “Sreća je” i druge hitove iz svoje karijere.

Igor Vins, kantautor, vokalista i instrumentalista, prošle godine objavio je, i dalje aktuelni, singl “Vreme je” u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona – Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske. Neposredno nakon objavljivanja ova pesma dobila je titulu rege himne Balkana.

Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – “Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”. Ovaj specifičan album, koji se ne može svrstati ni pod jedan ustaljeni muzički kalup, u sebi objedinjuje vrlo energične, ritmom nabijene numera i prodorne duvačke linije, sa najsuptilnijim baladama. Igor se, na sebi svojstven način, poigrava sa različitim žanrovima, kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, još jednom potvrđujući širok spektar svog muzičkog izražavanja i talenta.

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, dvanaestočlani bend “Drum, Brass And Keys”, koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima, među kojima su i: Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo…

Share This