Stoner metal bend Northern Revival objavio novi spot

 

Foto: promo

Northern Revival, novosadski stoner metal bend, objavio je 02. 10. 2023. novi muzički video za pesmu „Broken”. Ova pesma otvara album pod nazivom „Modification”, koji je u izdanju hrvatskog lejbla Geenger records izašao 9. septembra 2022. i čija koncertna promocija i još uvek traje širom regiona.

„Broken” je treća numera po redu koja se sa pomenutog albuma izdvaja kao poseban singl, nakon spota za pesmu „Psychosis” (jun 2022) i lirik videa za „The Voice of Change” (avgust 2022). Ovaj komad u vizuelnom smislu prati i reprezentuje dosadašnju estetsku prepoznatljivost koja je svojstvena bendu Northern Revival od samih početaka. Video je nastao kao rezultat prve saradnje ovog benda sa produkcijom Digital Vertigo i samim tim u takvom izdanju ističu se i neke nove vizuelne tendencije.

Pesma je lirički orijentisana na ideju o borbi. Sprovedena je kao svojevrstan monolog, te iz prvog lica prilično agresivne ekspresije opisuje žeđ u izgaranju za destrukcijom i dominacijom. Pojedini kadrovi spota sugestivno naglašavaju poruku pesme, dok je u središtu pažnje sviranje odnosno sam bend u žaru izvedbe.

Iza realicije spota stoje Andrej (videograf) i Ivana (editor), članovi benda: Aleksandar Rajić (gitara), Slobodan Pejčić (vokal), Mladen Seničar (bubnjevi) i Stevan Fujto (bas), glumci i statisti: Nenad, Aleksandar, Ester, Tomi, Andrea i Alis.

Share This