Video singlom “Avion” Ratker najavljuje drugi album

 

Foto: promo

Ratker je objavio novu pesmu “Avion” kojom najavljuje drugi album “Crveno u mraku”. Nakon kovid kolekcije “Izolir trake”, Ratker je predstavio minimalistički pristup korišćenja analognih sintisajzera u pesmi “Saobraćaj”, dok novim singlom nastavlja započeto putovanje, ovaj put, avio-saobraćajem. Pesmu i njenu produkciju potpisuje Ratker, mastering Igor Benjocki, a iza autora i ovaj put stoji Glitch Records.

“Avion” je ideja još iz vremena Sinestezije, ali se gitarama nije dala ukrotiti. Sa 3 mono sintisajzera je prirodno uzletela”, navodi Ratker.

Za pesmu je snimljen video na krovu novobeogradskog solitera, a Ratker o tome kaže: “Inicijalno nisam imao ideju za spot, dok nisam na instagramu naišao na Anin profil, na kom su izloženi video zapisi njenog crtanja. Ana Blanuša je arhitekta, a edukativni materijal koji kači zasniva se na crtanju simbola gradova koje obilazi. Poslao sam joj “Avion” i pitao je da li bi bila voljna da na sličan način prikaže svoj doživljaj pesme. Bez ijednog inputa precrtala je moje misli, a mi smo onda pronašli soliter sa njenog crteža i pomoću drugarice Tamare došli do zlatnih ključeva upravnika Milana koja vode na krov 19. sprata blokovskog raja. Eskadrila Kroon Studija u sastavu Jovana i Tamara Pavlović, Miloš Grubač i Stefan Cojić rutinski je ovekovečila taj dan i pred vama je video na koji sam ponosan.”

“Avion”, kao i ostale pesme Ratkera dostupne su na Spotify-u, Deezer-u i ostalim striming platformama.

Share This