“Vikend ubija”- novi video singl grupe Dram

 

Najmlađi ekskluzivci PGP RTS- a i dobitnici nagrade Zadužbine Milan Mladenović- beogradski bend Dram, objaviće u petak 2. aprila u podne video spot za novu pesmu “Vikend ubija”, kojom najavljuju drugi studijski album. Jedna od protagonistkinja u spotu je i mlada glumica Isidora Simijonović.

U četvrtak prvog aprila ćemo najpre na Prvom programu Radio Beograda  u emisiji “Pop karusel” premijerno čuti audio verziju pesme “Vikend ubija”. Sledi Yotube  premijera zakazana za petak, 2. april u podne (Yt kanal PGP RTS- a i benda Dram) a televizijska premijera spota i peseme “Vikend ubija” grupe Dram – biće u nedelju na RTS1,  u Jutarnjem programu.

-Najavili su da će autorski i izvođački istraživati u pravcu koji se mnogo razlikuje od zvuka koji si ponudili na debi albumu “Nećemo promeniti svet” (PGP RTS 2019). 

DRAM: “Poželeli smo da nadogradimo zvuk koji smo imali na prvom albumu. Eksperimentisali smo mnogo više sa elektronikom i ,,Vikend ubija’’ je prva u nizu, na kojoj ćete osetiti novije elektro uticaje. Prošlog leta upoznali smo i nove ljude, producenta Petra Wagnera, poznatijeg kao Fantom, sa kojim smo radili na novim materijalima i lako se razumeli od starta. A Tomislav Milenković- Tomica je sve naše nove pesme spakovao u noviji i moderniji zvuk. Naša zajednička vizija je da pesmu “Vikend..” postavimo kao referencu u kom pravcu hoćemo da idemo sa drugim albumom. Tekstovi su nešto ličniji nego ranije i meni je možda to veći utisak, od same promene zvuka. Naravno, žanrovsku etiketu “indigas” zadržavamo ali mnogo više se pretvaramo u pop ovih dana…”

-Ko su članovi tima koji stoje iza ekranizacije ove pesme?

DRAM: “Kad imaš strava ekipu, prave ljude- sve je lako. Spot smo snimali u januaru, kada je virus zastao na kratko, naravno uz sve mere zaštite. Mi iz benda smo se dosta angažovali  jer smo zapravo sami bili producenti i ovaj spot je, osim promene u zvuku i lirici- promena i u našem vizuelnom identitetu. Ništa od toga ne bismo uspeli da nije Lenke Jovanović, koja je režirala i napisala scenario za spot, Ane Melentijević, direktorke fotografije i Jovane Pantić, koja nas je “skidala i oblačila”. Takođe, zahvaljujemo upravi Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, timu KST kluba i Stefanu Stojanoviću– koji su nam bili izuzetni domaćini, zatim glumcu Nikoli Malbaši i divnim devojkama iz plesnih klubova “Guayando” i “Pole dance akademija”. Produkcija RTS- a i njihovi majstori svetla su  nam pomogli oko dela scenske rasvete potrebne za ovakav video…”

U spotu se pojavljuje poznata mlada glumica Isidora Simijonović. Zašto je baš ona bila vaš izbor i kako je tekla ta saradnja?

DRAM: Isidora je išla sa Markom u Prvu beogradsku gimnaziju. A pre nego što se i rodila zamisao o “Vikendu” kao pesmi, mi smo nekako znali da je upravo ona ta devojka koja mora biti zaštitno lice grupe. Gledali smo je u seriji “Jutro će promeniti sve”, potom u mnogim drugim značajnim ostavernjima, ove nedelje i u seriji “Porodica”- i ona je zaista ne samo izuzetno lepa devojka  i odlična glumica- nova zvezda domaće kinematografije, već je i sasvim posebna, harizmatična kao ličnost… Zahvalni smo što je izdvojila vreme i mnogo nam znači što je sve u spotu za “Vikend  ubija” ispalo baš kako smo priželjkivali… A zapravo, najveća fora je što se upravo Isidora nama javila kada je kupila naš prvi album -i zasula nas kišom pohvala.!Eto, tako smo je “prizvali”… “

Šta vam je najvažnije, što biste voleli da publika “pročita”, prepozna i “čuje” iz ove pesme i spota?

DRAM: Nekoliko različitih tumačenja smo već čuli i pre same premijere- “vikend ubija neiskrene veze”,“velika očekivanja od petka i subote”, “nedostajanje žurki u pandemiji” (smeh). NIšta od toga nije pogrešno i ne smetaju nam različiti doživljaji tekstova i poruka naših pesama. Nadamo se da će se publici dopasti i pesma i spot “Vikend ubija”, a nećemo otkrivati naše prave motive…ipak su to lične priče.”

PGP RTS će pesmu “Vikend ubija” objaviti kao sigl, na svim vodećim svetskim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

Share This