Zoran Predin singlom “Bez tragova i sjene” čestitao supruzi 27 godina braka

 

Foto: promo

Jedan od najpopularnijih kantautora ovih prostora, Zoran Predin, objavio je prvi singl sa predstojećeg albuma „Gastarbajter trubadur“, pesmu „Bez tragova i sjene“ koja dolazi s posebnim uputstvom autora: Prvi singl mog novog autorskog albuma u nama najčešće istovremeno budi osmijeh i suzu. Pesma o prolaznosti je moja tipična gorko-slatka balada kojoj zapravo i ne treba neka posebna najava. Možda samo uputstvo za slušanje: ‘Prepustite se osećanjima, zagrlite voljenu osobu pored sebe i pevajte je zajedno’.

Kantautor, autor filmske i pozorišne muzike, pesnik i pisac, i frontmen i osnivač kultnog benda Lačni Franz, pauzu od koncerata iskoristio je za snimanje pesama koje će se naći na njegovom novom albumu s dva naslova „Gastarbajter trubadur“ i „Takšnih več ne delajo“. Radi se zapravo o hrvatskoj i slovenskoj verziji albuma koji će se fizički naći samo na vinilu.

Pre dve godine Predin je proslavio 40 godina uspešne karijere, a objavljivanjem odličnog albuma „Zoran pjeva Arsena“, novom knjigom „Glavom kroz zid“ i gala koncertom „Ljubavnik iz ormara“ u Lisinskom pokazao je zašto je s pravom jedan od najznačajnijih kantautora u cijeloj regiji. Predinov britki autorski rukopis i fino nijansirani humor ono je što prožima gotovo sve njegove pesme. Iako su društvene prilike često tema njegovih pesama koje cinično komentariše i u ljubavnoj temi zna naći prave reči, a takva je i nova „Bez tragova i sjene“.

Na zadnjoj slici ti i ja u zagrljaju svojih godina,
plešemo svoj valcer i zračimo mir.
Ti si moja obala, mirna luka mojih valova,
daleko od oluja, živim svoj san.

Prvi singl s novog albuma poziv je na uživanje u zajedničkim trenucima svim zaljubljenim parovima, ali i najlepša čestitka njegovoj voljenoj supruzi Barbari s kojom je nedavno proslavio 27 godina braka. Novi videospot znalački je režirao jedan od najnagrađivanijih redatelja Radislav Jovanov Gonzo, a snimljen je u zagrebačkoj antikvarnici „Vremeplov“.

Share This