Promocija albuma benda Neron Mikandus

 

Foto: promo

 

U Lisabon baru Mts dvorane 10. marta održana je promocija albuma novosadskog rok benda Neron Mikandus – “Mladić kome prete” koji je objavila izdavačka kuća Fidbox u formatu CD-a i na svim relevantnim muzičkim platformama za distribuciju muzike.

Vođa benda, doktor kardiolog Milan Ignjatović, osnovao je bend Neron pre 40 godina i tada su objavili svoj prvi album za tadašnji PGP RTB. Narednih godina objavili su još dva albuma (“Važno je da ima krvi” – 1986, Vojvodina koncert i “Noć i dan” – 1990, PGP RTB). Nakon toga grupa prestaje sa radom, a dr Ignjatović se posvećuje svojoj osnovnoj profesiji. Godine 2012. obnavlja rad grupe pod nazivom Neron Mikandus i objavljuje album “Zlobni starci” za PGP RTS. Pre albuma koji je juče promovisan objavili su još jedan CD “Od vriska do šaputanja” (Radio 021, 2017).

Album “Mladić kome prete” sadrži 10 pesama i sa njega su do sada objavljena tri video singla za pesme: “Kad bi Srba bilo k’o Kineza” na kojoj je gost Bora Đorđević (koji je i napisao tekst za tu pesmu), zatim “Ja sam mladić kome prete”, a juče je na YouTube kanalu Fidboxa premijerno emitovan spot za pesmu “Lulo moja” u kojoj gostuje Milan Mumin, frontmen novosadskog benda Love Hunters.
Album je snimam u u studiju Alpha u Novom Sadu, a muzički producent je Vladimir Perović.

Na albumu su učestvovali muzičari: Milan Ignjatović – vokal, Zlatko Sekulski – bubnjevi, Nikola Oršoš, Srđan Petrović i Obrad Laćarak – bas gitare, Vladimir Perović i Daniel Kulišić – gitare, Budimir Petrović – klavijature, Vojislav Savkov – saksofon.

Prisutne na promociji su pozdravili Goran Jović – glavni i odgovorni urednik Fidboxa i fronment benda Milan Ignjatović, potom su prikazani do sada snimljeni video spotovi sa albuma, a bend je na kraju uživo – unplugged izveo četiri pesme.

Ovom lepo organizovanom događaju prisustvovao je veliki broj novinara i ljudi iz sveta muzike među kojima i Nikola Čuturilo, Miroslav Milatović Vicko (Riblja Čorba), rok fotograf Brajan Rašić, Saša Petrov (Vampiri), Nenad Kuzmić, Olga Kepčija, Ivana Pataković i Dejan Grujić (Radio Beograd 202), Ivan Bošnjaković (Rok Apoteka), Nebojša Sabovljević i Maja Pavlović (RTS Rokenroler), muzički novinar i književnik Duško Antonić, grafički dizajneri Branislava Stefanović, Jugoslav i Jakša Vlahović…

12.03.2023.

Share This