Rock n’ Rakija festival na Dorćol Platzu

 

Foto: promo

Šta se dešava kada se spoje rakija i rok muzika saznaćete u subotu 02.12. 2023. godine na Dorćol Platzu u Beogradu gde će biti održan prvi Rock n’ Rakija festival.

Gostima će se predstaviti 20 domaćih destilerija koje su većinom male porodične destilerije. Pored tradicionalnih rakija od šljive, dunje, kruške i kajsije, gosti će moći da probaju i neke potpuno nove ukuse. Rakije će se prodavati po promotivnim cenama. Moći ćete da uživate u nagrađenoj rakiji od dunje sa Avale, premijum šumadijskim šljivovicama od kojih su neke i 30 godina stare, rakijama od Karmen i Abate Fetel kruške, rakiji od breskve iz Crne Gore i specijalnoj rakiji od suve šljive kao i mnogim drugim rakijama.Da bi događaj bio potpun pobrinuli su se beogradski barmeni koji će biti zaduženi za rakijske koktele.

Rakijski program počinje od 17 časova, a koncert na kome nastupaju Deca loših muzičara, Samostalni referenti i Rihter u 20 časova.

Deca loših muzičara su publici poznati kao odličan live bend neobičnog zvuka, koji na svojim koncertima pravi atmosferu za pamćenje.Trenutno rade na novom albumu koji će biti objavljen sledeće godine.

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

Samostalni referenti su prvi beogradski ska bend, a njihov zvuk čini mešavina ska i pank muzike, sa izraženim deonicama trube i trombona, pojačane violinom i harmonikom, što ih čini jednom od vodećih koncertnih atrakcija u čitavom regionu.

Rihter je beogradski alternativni rok bend koji je osnovan u decembru 2021. godine, a njihova pesma „Za nas“ trenutno se emituje na svim rok stanicama u zemlji. Bend trenutno snima svoj album prvenac.

Regularna cena ulaznice je 1250 dinara i može se kupiti preko Ticket.rs prodajnih mesta.

Share This