Rođendanski koncert grupe Alisa na RTS-u – „Najbolje iz zemlje čuda“

 

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

 

Snimak jubilarnog koncerta grupe Alisa, pod nazivom „Najbolje iz zemlje čuda“, emitovaće se u subotu u 01.25 časova na programu RTS 2. Grupa Alisa je ovim koncertom, koji je održan 17. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, proslavila 35 godina postojanja.

Simbolično, na mestu gde su pre više od 35 godina započeli karijeru, članovi grupe Alisa okupili su se u Velikoj sali Doma omladine da, sa malim zakašnjenjem, proslave rođendan sa svojom vernom publikom.

Pozitivna i prijateljska atmosfera osetila se u vazduhu još pre koncerta. Grupu Alisa publika pamti po velikim hitovima, emociji ali i pozitivnoj energiji. Zbog toga i ne iznenađuje to što je Velika sala Doma omladine Beograda te večeri bila prepuna.

„Pijane noći“ su otvorile koncert, a onda su se smenjivale „Ljubiću te tako“, „365“, „Ludi Ivan“… Pile je svaku pesmu najavljivao prigodnom pričom, te smo tako saznali zašto je i kako bila zabranjena pesma „Boško Buha“, kao i ko je napisao „Sećanja“. „Prozivao“ je prijatelje u publici, šalio se i komunicirao sa prisutnima baš onako kako treba – kao na intimnom okupljanju starih prijatelja!

„Ne mogu da sanjam“, „Skidam košulju da legnem“, „Klinika“, „Ogledalo“, „Beba“, „U Kraljevu“, „Da li si čula pesmu umornih slavuja“… Publika je svaku pesmu sa oduševljenjem otpevala sa bendom i ispratila velikim aplauzom. Ali, ne iznenađuje to što je cela sala bila na nogama kada je došla na red ona koju, vrlo izvesno, znaju od reči do reči bukvalno svi koji su ikada čuli za grupu Alisa – pesma „Sanja“!

U istoj atmosferi protekao je kraj regularnog dela koncerta uz pesme „Blago onom ko te ne sanja“, „Kesteni“ i „Glupo je spavati dok svira rokenrol“.

„Nadam se da će gledaoci uživati u koncertu, kao i da će slika i ton uspeti da prenesu fenomenalnu atmosferu u kojoj smo te večeri uživali zajedno sa našom publikom“, kaže frontmen grupe „Alisa“ Miroslav Živanović Pile.

 

14.09.2023.

Share This