Rok apoteka – Linda (video singl)

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Ono što me je prvo asociralo na opus ovog krajnje ozbiljnog u kompozitorskom i instrumentalno-sviračkom pristupu i medijskom nastupu rokenrol benda ROK APOTEKA sa primesama modernog in zvuka, jeste njihova doslednost, upornost, velika želja za borbom i neodustajanjem u vremenu brutalnih dobromenamernika u kojem svi živimo, ili to samo pokušavamo da ostvarimo.

Iako na klackalici sa dinamičnim rokenrolom i popularnim mejnstrimom, oni, ROK APOTEKA, uspevaju da se ne prodaju, ali i da se prodaju, ja im želim da se unovče za debele pare.

Druga asocijacija na ovaj singl LINDA grupe ROK APOTEKA je američka rock umetnica tekstopisac, producent, gitaristkinja, klavijaturistkinja i vokal- LINDA PERRY (4 NON BLONDES)- pa kako onda da ne volim i sastav ROK APOTEKA?

LINDA, LINDA, LINDA, LINDA, peva ROK APOTEKA u refrenu veoma hitično i zarazno privlačno.

Rok apoteka je bend, nastao još davnih 90-tih godina u Užicu. Naime u srednjoškolskim danima bend su osnovali Ivan Bošnjaković kao gitarista i vokal, Ivan Bosiljčić-naš proslavljeni glumac kao pevač, Vojkan Aleksić kao bubnjar i još mnogo, danas uspešnih ljudi, je prošlo kroz razne faze i periode benda.

Ivan Bošnjaković se početkom XXI veka seli u Novi Sad  iokuplja ekipu u sadašnjem sastavu:

  • Ivan Bošnjaković – vokal i gitara
  • Alisa Jablanov – vokal
  • Emil Bačik – basgitara
  • DanijelČina – bubnjar
  • DraganZarić – klavijature

Bend snima 2019. godine dvanaest pesama, od kojih će se devet naći na prvom albumu, koji je trenutno u pripremi u PGP- u. Izdanje se očekuje na proleće i nosiće naziv “Kišobran za snove” po istoimenoj pesmi sa albuma. Ova pesma je, uz pesme “Bajkeri” i “Linda, Linda” bila prva na Top listi Radija 202, dok je pesma “Vukovi samotnjaci” osvojila prvomesto na radio stanici “Dunav” u Hrvatskoj.

U pitanju je komercijalno-tradicionalni rokenrol zvuk, koji malo podseća na retro 80- te, ali upakovan u modernom in stilu. Bend je imao puno živih nastupa, moto skupova i festivala. Ono čime se posebno ponose su humanitarne svirke.

Početkom 2020.godine izašao je spot “Krik sa Košara”, posvećen junacima sa istih. Spot je rađen u saradnji sa Slađanom Zarić i “Zastava filmom”. Malo kasnije je izašao spot za pesmu “Žandarmerija”, koji je rađen u saradnji sa ljudima iz sajta specijalnejedinice.com. Ove dve pesme imaju malo drugačiju priču u odnosu na pesme koje će se naći na albumu i koje pevaju o životu, snovima, ljubavi, bajkerima…

Bend je napravio i snimio himnu motokluba “Babatovo” izElemira.

Pauzu zbog korone bend koristi za pripremu drugog studijskog albuma. Za nekoliko dana očekujemo promociju novog spota za pesmu “Zemlja”, koja je u planu da izađe na njihovom drugom albumu. Pesma je rađena kao duet i specijalni gost u pesmi je Zlatko Griva.

Kompozitor muzike na albumu je Ivan Bošnjaković, a tekstove radi Ivan Bošnjaković, Emil Bačik, DušanNovaković. Gost na klavijaturama je Vlatko Popović.

Izuzetan bend, izuzetni ljudi, posebno Ivan Bošnjaković, lider benda ROK APOTEKA koji drži sve konce u svojim rukama.

Bravo i podrška za ovaj bend!

Share This