Rokerijada 2019.

 

 

UG Fabrika – Petrovac na Mlavi treći put za redom organizuje festival rokenrola.  Rokerijada 2019. počinje izložbom fotografija sa prethodna dva festivalska izdanja (2017 i 2018) i njihovom pretečom – koncertom: 50 godina petrovačkog rokenrola (2016).

Izložba će biti otvorena u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi 23. avgusta, autor fotografija je ekskluzivni fotograf festivala Saša Sima Simić, a autor izložbe kustos Milan Jenić.

Muzički program festivala počeće u četvrtak, 29. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra, gde će ovogodišnje takmičare i publiku dočekati koncert jednog benda, nakon čijeg nastupa će nastati tradicionalni jam session u izvođenju takmičara i muzičara koji nastupaju u revijalnom delu muzičkog programa. Petak, 30. avgust, rezervisan je za takmičenje mladih autorskih bendova i revijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika – benda Crossroad iz Loznice, na Main stage-u na centralnom gradskom trgu. Poslednjeg dana muzičkog programa, u subotu 31. avgusta, predstaviće se petrovački bendovi Meda, Vuk i Sandokan i Art Diler, kao i headliner ovogodišnjeg festivala – Dejan Cukić i spori ritam bend, takođe na Main stage-u.

Ćlanovi žirija su ponovo imali težak zadatak. Finalisti “Rokerijade 2019”, koji će 30. avgusta 2019. godine, na trgu u Petrovcu na Mlavi imati priliku da se predstave publici na velikoj bini su:

CARDINAL POINT – Vranje, F.Y.N – Novi Sad, EASTOCK – Užice, LISILO – Beograd, ZBEDEM – Čačak, DANAS NIŠTA KREATIVNO – Čačak (pobednik online glasanja) 

Da podsetimo da je glavna nagrada za pobednike Rokerijade 2019:
– snimanje tri numere u studiju Mr Sound – Petrovac na Mlavi
– izdavanje singla pod etiketom Lampshade Media
– snimanje video spota u produkciji Mravac Video
– revijalni nastup na Rokerijadi 2020. godine

Najbolji bubnjar na festivalu biće nagrađe unikatnim ručno radjenim drvenim shell-om za doboš proizvođača W.Odd Custom drums.

Nagrade za istaknute izvođače od strane General Sound Music House 

 

Share This