Specijalno vinil izdanje „50 godina HIP HOP-a“ u domaćoj diskografiji

 

Foto: promo

 

U godini kada se u svetu obeležava 50 godina hip-hopa izdavačka kuća Mascom je odlučila da i sama da omaž ovoj kulturi koja je na našim prostorima prisutna duže od tri decenije i predstavlja jedan od vodećih muzičkih žanrova.

Kroz deset odabranih pesama koje su obeležile rad ove izdavačke kuće napravljen je osvrt na neke od najbitnijih hip-hop izdanja u domaćoj diskografiji. Kroz različite periode i stilove, ove pesme čine spoj prošlih i sadašnjih generacija, oslikavajući snagu i univerzalnost hip-hop kulture.

Pesme koje se nalaze na ploči izbor su renomiranog beogradskog repera Ognjena Kostića Struke.

Struka je povodom izbora pesama rekao: „Čast mi je što sam dobio priliku da doprinesem obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja kulture koja je velikim delom oblikovala moj život i mene kao ličnost. Na ploči se nalaze pesme kako afirmisanih, tako i onih ne toliko poznatih artista koji su sarađivali sa Mascom i lejblom Honey Money Gang koji inače muzički uređujem. Ima starog, ali i novog zvuka jer hip – hop ne pravi podele, on briše granice. Ja vidim lepotu u tom šarenilu“.

Album „50 godina HIP HOP-a“ već sada možete poručiti putem sajta mascom.rs uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije. Izdanje je dostupno i na MASCOMSTORE prodajnim mestima (Čumić, Ušće i Galerija).

26.12.2023.

Share This