Takmičarski pesnički konkurs izdavačke kuće Neos i Spoken Word RS-a

 

Foto: promo

Nova izdavačka kuća Neos i Spoken Word Rs raspisali su konkurs za takmičarsku poetsku manifestaciju. Potrebno je poslati tri pesme sa kratkom biografijom na e-mail spokenwordrs@gmail.com. Konkurs traje do dvadesetsedmog novembra.

Konkurs je takmičarskog tipa, finalno veče je prvog decembra u klubu Beti Ford. Učesnici finalne večeri će biti naknadno obavešteni o pravilima samog takmičenja. Bitno je naglasiti da će PUBLIKA biti ta koja će odlučiti o pobedniku konkursa. Finalisti takmičenja dobijaju mogućnost da uz finansijsku podršku izdavačke kuće Neos objave svoje pesničke zbirke u ediciji Spoken Worda.

Pobednik takmičenja osvojiće svoje delo u štampanom izdanju. Zašto je baš Neos izdavačka kuća za vas možete shvatiti u nastavku teksta: Neos izdavaštvo je novoosnovana izdavačka kuća koja u fokusu ima afimrmaciju domaćih stvaralaca sa posebnim akcentom na prenošenje pisane reči u duhu vremena kao i stvaranja intelektualne poetske i prozne scene mladih autora objedinjenih idealom značaja i snage svakog pojedinca.

Saradnici kuće entuzijazmom i kreativnošću doprinose kreiranju okruženja u kom će svaki umetnik moći da razvije individualnost, bez obzira na formu i stil. Inspiraciju za ovakav poduhvat nalazimo upravo u neiscrpnoj inspiraciji umetnika koji svojom autentičnošću utiču na menjanje toka svesti, misli i delovanja. U tom kontekstu Neos izdavaštvo je isključivo medijum koji omogućava otelotvorenje ličnih spoznaja uprkos ustrojstvu modernog sveta, sve više okrenutog jenoobraznosti i površnosti ne mareći za osnovnu ljudsku potrebu – slobodnu misao.

15.11.2023.

Share This