The Rolling Stones predstavljaju spot za singl „Mess It Up“

 

Foto: Mark Seliger

 

Ove nedelje The Rolling Stones su definitivno dali svojim obožavateljima povoda za slavlje, neponovljivi Keith Richards u ponedeljak je proslavio svoj jubilarni osamdeseti rođendan, a kao poklon fanovima stiže muzički spot za singl „Mess It Up“! Jedna od omiljenih numera sa nedavno objavljenog albuma „Hackney Diamonds”, posebna je po tome što je njenoj stvaralačkoj čaroliji doprineo sjajni Charlie Watts – pokojni član benda i bubnjarska legenda čiji je doprinos muzici slavnog sastava nemerljiv. Režiju filmičnog spota potpisuje dobitnik Grammy nagrade Calmatic, dok glavnu ulogu tumači popularni britanski glumac Nicholas Hoult.

Hit singlom „Angry” The Rolling Stones obeležili su svoj veliki povratak na muzičku scenu, dok je numera „Sweet Sounds of Heaven”, na kojoj su im se pridružili Lady Gaga i Stevie Wonder, donela zvuke raja na radijske stanice širom sveta. Studijski album „Hackney Diamonds” uveliko je krunisan od strane muzičkih kritičara kao najbolji rok album u proteklih nekoliko decenija, a nezaustavljivi Mick, Keith i Ronnie zvanično su objavili i prve datume severnoameričke koncertne turneje koja počinje 28. aprila naredne godine.

Izdanje „Hackney Diamonds” na vinilu se u Srbiji može kupiti putem Ammonite Store internet prodavnice.

Novi album čuvenog benda stiže nakon 18 godina duge muzičke pauze, nastale nakon objavljivanja izdanja „A Bigger Bang“ 2005. godine. The Rolling Stones nastavili su da kontinuirano obaraju rekorde na blagajnama serijom rasprodatih svetskih turneja, među kojima je i jubilarna „Sixty” turneja kojom su prošle godine obeležili šezdesetogodišnjicu postojanja benda i okupili gotovo četvrtinu miliona najvernijih fanova širom Evrope. Na policu sa nagradama dodali su Grammy za izdanje iz 2016. godine pod nazivom „Blue & Lonesome”, koje sadrži obrade čuvenih bluz numera koje su im kroz godine pomogle da oblikuju svoj autentičan zvuk.

Nakon dugogodišnje karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, na kom se nalazi više od 250 miliona rasprodatih albuma širom sveta, The Rolling Stones i dalje poseduju neverovatnu moć da oduševe publiku kao i kada su se pre 60 godina pojavili na muzičkoj sceni.

20.12.2023.

Share This