Tortuga i Maha Sohona ove nedelje u Dorćol Platzu, objavljena satnica

 

Foto: promo

Prava psihodelična veče sprema se ove nedelje (12. novembra) u Dorćol Platzu. Tom prilikom beogradskoj će se publici predstaviti poljski stoner psihodeličari Tortuga i švedski desert rokeri Maha Sohona, a za oba benda ovo će biti premijerni nastup u Srbiji. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1100 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a, a na dan će da koštaju 1400 dinara.

SATNICA:
20:00 Vrata
20:30 Maha Sohona
21:30 Tortuga

“Veoma se radujemo dolasku u Srbiju gde još uvek nismo svirali i predstaviti našu muziku. Očekujte jedno lepo psihodelično nedeljno veče, taman da se pripremite za novu sedmicu. Osim našeg novog albuma ITERATIONS, moći ćete poslušati nekoliko naših pesama sa starijih albuma. Naravno, nemojte propustiti svirku i naših drugara iz Maha Sohone. Vidimo se u nedelju u Dorćol Platzu”, poručuju momci iz benda Tortuga.

Tortuga (špan. kornjača) je bend osnovan 2016. u Poznanu. U počecima ih je spojila ljubav prema pričama H.F. Lovecrafta, horrorima i doom metalu, a tu su radost želeli da podele sa istomišljenicima i fanovima širom sveta. Do sada su izdali tri albuma: “Tortuga” iz 2017. i “Deities”, dok je treći album ITERATIONS izašao 27. oktobra. Članovi benda su: Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal).

Maha Sohona je švedski fuzz rok trio nastao 2012. u gradu Umea. Bend čine Johan Bernhardtson (gitara i vokal, Thomas Hedlund (bas) i David Lundsten (bubnjevi). Dosad su izdali jedan EP i dva albuma: Sol (2013, EP), Maha Sohona (2014.) i Endless Searcher (2021.) Ljubitelji bendova kao što Colour Haze, Re-Stoned i Naxatras nipošto ne smeju da propuste njihov koncert.

Share This