Turbo Trans Turisti – Šta bre? Kontrolisani haos! Kome treba kontrola?

Anderklas/Pop depresija, 2024.

Anderklas i Pop depresija predstavljaju novo zajedničko izdanje, album uživo Turbo Trans Turista pod naslovom “Šta bre? Kontrolisani haos! Kome treba kontrola?”. Album sadrži sedam pesama, dve su sa prvog albuma “Levo ili Desno” (“Abu Dabi” i “Nije valjda propast”), četiri sa drugog “Ništa nije strašno” (“Ostani još malo/Valhala”, “Problem”, “Ništa nije strašno” i “Šimpanza”), dok je “Moj duh” sa trećeg i dalje neobjavljenog albuma.

Kako je i zašto nastao ovaj album? Poznato je da TTT vole da svojim pesmama u živom izvođenju daju neku novu dimenziju, neku novu vrstu života. Zato su pripremajući se za nastup u KC Gradu ušli u studio, pojačani novim bubnjarem Igorom Kuzmanovićem (Neven, Nabod) i počeli sa stvaranjem novog zvuka. Slučajno ili namerno, tu se sa svojom kamerom našao Vladislav Andrejević Dislav. Šta je on zabeležio možete pogledati na Anderklas youtube kanalu, a o atmosferi koja je vladala u studiju dovoljno govori otkačeni naziv albuma: “Šta bre? Kontrolisani haos! Kome treba kontrola?”. Omot albuma uradio je Pavle Trifunović. a pesme su dostupne na svim digitalnim platformama.

A kako sve izgleda pred publikom mogli ste da se uverite na koncertu u prepunom KC Gradu (15. februar), a potom i u Novom Sadu (Bulevar Books), Elektropioniru (Kontakt konferencija) i u Estoniji (Tallinn Music Week).

TTT sprema nešto potpuno novo za kraj godine, svakako podignuto na još viši energetski i izvođački nivo. Do tada slušajte ovaj sjajni live album.

Share This