Uspeh srednjoškolaca na Svetskoj geografskoj olimpijadi

 

 

Na upravo završenoj 16-oj Svetskoj geografskoj olimpijadi, održanoj u Hong Kongu članovi tima iz Srbije su osvojili dve bronzane medalјe i to :

Vasilije Pantelić učenik XIV beogradske gimnazije i Igor Eskić učenik gimnazije “Svetozar Marković Niš”

Na takmičenju je učestvovalo 140 srednjoškolaca iz 35 zemalјa sveta. Ovogodišnja tema olimpijade je bila “Discovering a vibrant city for our smart future” Ekipu Srbije predstavlјalo je četiri srednjoškolca, a u veoma jakoj konkurenciji i izuzetno zahtevnom takmičenju postignut je izvaredan rezultat.

Regionalni centar za talente Beograd 2, koji je organizator domaćih takmičenja iz Geografije i organizator učešća na međunarodnim takmičenjima iz geografije, je izuzetno ponosan na postignuti uspeh, koji je svakako rezultat dugogodišnjeg rada i prilagođavanja ovom takmičenju čiji se zahtevi dijametralno razlikuju od načina rada u našim školama.

Ovom prilikom se neizmerno zahvalјujemo profesorima i studentima doktorskih studija Geografskog fakulteta koji su već par godina u timu koji priprema domaća i međunarodna takmičenja, profesorima Geografije srednjih škola Srbije kao i Tim liderima koji su vodili učenike na takmičenje.

 Ovim uspehom je nastavlјena tradicija uspeha polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2 na međunarodnim takmičenjima, i u godini jubileja, 20 godina rada Centra, očekujemo da broj medalјa sa međunarodnih takmičenja dostigne broj 100.

06.08.2019.

Izvor: www.kurir.rs

Share This