Velika proslava petog rođendana Highwaystara u zappa Bazi uz Iskaz, Dram i osamdesete žurku

 

Foto: promo

Highwaystar magazin je osnovan 22. januara 2019. godine i velika proslava jubilarnog petog rođendana biće organizovana u beogradskom klubu Zappa Baza 29. marta 2024. godine. Na rođendanu će nastupiti bendovi dram i Iskaz, a nakon njih će se održati Highwaystar Osamdesete žurka.

Magazin Highwaystar je muzičko-kulturni magazin koji je tokom godina postao jedan od najznačajnijih muzičkih magazina ne samo u Srbiji, već i u celom regionu. Dovoljni dokazi za to jesu samo neke od nagrada koje je poneo Highwaystar kao ona za najbolji sajt u domenu „Zabave“ u okviru PC Press dodele nagrada 2022. godine, ali i da je osnivač magazina Rastko Tomić proglašen za jedno od 10 najperspektivnijih mladih lica u muzičkoj industriji na prostoru bivše Jugoslavije 2023. godine po mišljenju inicijative New Faces.

Dram je sint indi rok bend poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke i energetske bombe, a sada sve prljavijeg rokenrola, nastao je iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i tri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica. dram iza sebe ima dva studijska albuma, debitantski “Nećemo promeniti svet” (2019.) i “Previše svega” (2022.), kolekciju najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Pre manje od mesec dana su održali rasprodat solistički koncert upravo u Zappa Bazi.

Iskaz je etablirani bend koji je nastao 2006. godine i iza sebe ima mnogo godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Sa svojia 4 izdata albuma predstavlja stil koji je najlakše opisati kao energetsku bombu. Stilski često predstavljen kao kombinacija sastava The Prodigy, Rage Against The Machine i Likin Park , može se reći da je njihov miks hip hopa, roka, metala, regea i elektronike upravo to. Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura. Tako se između ostalih na njihovim albumima mogu čuti: Ritam Nereda, Elemental, Ničim Izazvan, Goblini, Marčelo, Bad Copy, Ajs Nigrutin, Skaj Vikler, Timbe, Struka, Bvana, Mikri, Eyesburn, Sunshine, Guano Apes, Bvana, Mikri, Prti Bee Geei mnogi drugi.

Ulaznice za veliku beogradsku proslavu možete kupiti online preko tickets.rs kao i na svim njihovim prodajnim mestima po ceni od 800 dinara. Na dan proslave cena će iznositi 1000 dinara.

Pre velike proslave u Beogradu Highwaystar će u mnogim gradovima Srbije proslaviti 5. rođendan Osamdesete žurkama, da bi se taj niz završio u prestonici.

Share This