Veliko finale karavana “Izađi mi na teglu”

 

Foto: Live Production

 

Veliko finale desete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“, održaće se u subotu, 07. oktobra sa početkom u 11 časova na Adi Ciganliji.

„Kameni grad“ će biti poprište na kome će 30 takmičarskih ekipa iz cele Srbije ukrstiti svoje varjače i pokušati da osvoje titulu kraljeva ajvara. Karavan je tokom mesec i po dana obišao 15 gradova od severa do juga Srbije, tako da je do sada na takmičenju učestvovalo preko 150 ekipa. Šampioni i vice šampioni gradskih kvalifikacionih takmičenja još jednom će „izaći na teglu“ i pokazati ko je vlasnik najboljeg recepta za spremanje ajvara za 2023. godinu.

Svi učesnici će, prema već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete, tako da posetioce, pored najboljeg ajvara, očekuju degustacije i drugih gurmanluka vrednih domaćina. Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce tokom celog dana očekuje muzički i zabavni program, a biće organizovane i zabavne nagradne igre.

Stručni žiri će u 18 časova proglasiti pobednike, koji će pored titule dobiti i vredne nagrade. U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su odnele ekipe iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže, Brusa, Kuršumlije, Dimitrovgrada, Vladičinog Hana i Kikinde, što dokazuje da majstora za “srpski kavijar” ima širom naše zemlje.
I ovogodišnja sezona karavana je realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

05.10.2023.

Share This