Vršački Wind rock fest zakazan za kraj jula

 

Foto: promo

Ovogodišnje druženje na Vršačkom jezeru, na već tradicionalnom „Wind rock festu“, zakazan je od 28.07. do 31.07.2022. godine. U nastavku pročitajte kompletno saopštenje organizatora.

Kako smo festival koji je već polako dobio svoj „pečat“ i identitet, i koji raste lagano, imamo i neke novine, koje će svakako obradovati sve posetioce. Novina ove godine, je ta da smo festival produžili za još jedan dan! Publika će sada umesto tradiocinalnog kotlića (koji je premešten u drugi termin), imati priliku da uživa u još jednom rokenrol danu!

Četvrtak i dalje ostaje namenjen mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku kroz sada već tradicionalni „WindrockUp“, predstave publici, takmiče se, a i promovišu svoju muziku i bend. Za ovogodišnje izdanje „Wind rock Up“-a, prijavilo se 36 bendova, od kojih je publika glasanjem na Facebook stranici festivala izabrala 6 , koji će se takmičiti u finalu 28.07.2022. Pored toga, organizator je izabrao još 2 benda koji će se priključiti finalnom takmičenju. Čast da nam se predstave, i upoznaju sa svojom muzikom imaće bendovi: Majmunsko ostrvo (Žabalj), Jevadh (Novi Sad), Kalibar (Zemun), Rulja INC (Lazarevac), Sample Text (Pančevo) i Aurum (Kragujevac). Organizacija festivala je svojim glasovima odlučila da priliku u finalu da bendovima Izgubizmo (Bijeljina) i Neke Face (Zrenjanin). Naravno, kao i prethodne godine pobednika će birati stručni žiri, sastavljen od najboljih ljudi R’n’R scene. Kao i prethodne godine, zadržavamo praksu da se četvrkom predstavi bend, koji je počeo od nule, i svojim radom, trudom i zalaganjem ostvario velike rezultate na sceni. Ove godine to će biti Nemi pesnik – još jedan od bendova koji je za kratko vreme uspeo da osvoji publiku pesmom „Koliko si luda“ ,oju su slušaoci “dvestadvojke” izabrali za “Hit godine 2020“.

Petak kao početak vikenda imaju čast da otvore Sara Džesika Panker, prošlogodišnji pobednici publike “Wind rock up” takmičenja. Pored njih, zvuk irske muzike, pravu energiju, kao i velike hitove, u Vršac donose Ortodox Celts. Uz njih tu su naši prijatelji festivala, Jorgovani, bend koji uvek zapali atmosferu na jezeru! Kao headlineri petka, legende R’n’R-a, jedan od bendova koji je bio začetnik novog talasa i 42 godine na sceni Električni Orgazam. Čast da zatvore drugi festivalski dan, imaće cover bend iz Pančeva – Rajko i živi zid.

Subota otvara bend Jurka iz Čačka, pobednici prošlogodišnjeg izdanja “Wind rock up”-a. Takođe nastupiće Ničim Izazvan, bend koji je za kratko vreme osvojio publiku i muzičke liste svojim hitovima „O tebi“ i „Trideset“, i koji najavljuje festivalsko leto noivm EP-jem,kao i proslavu desetogodišnjice postojanja benda. Tu je i uvek energična i prijateljska ekipa iz Pančeva, koja razdrma jezero – Iskaz. Headliner subote, dugo traženi bend na našem festivalu, kao i u Vršcu, imaćemo priliku da uživamo uz punk-folk welness atrakciju, Brkove! Subotu zatvara još jedan cover bend, poznat publici sa prošlog festivala Zona Katastrofeiz Novog Sada.

Za sve ljude kojima tri dana dobre svirke nije dovoljan, spremili smo i četvrti festivalski dan. Program otvara Beogradski  hard rock sastav Steel. Pored njih tu su i pobednici  drugog Headlinerovog “Mobil demo festa” i pobednici “Bunt”, bend Sanitarium. Ovoj ekipi bendova, pridružujemo još jedan Novosadski punk rock bend – Neprijatelj Prelazi Zeku, koji će predstaviti svoje hitove i ujedno predstojeći četvrti studijski album. Da li je tu kraj ? Svakako nije, jer predstaviće nam se i Seljačka Buna, još jedan od bendova koji su mnogi želeli da čuju na našem festivalu.

Takođe, kao i do sada pažnju smo smo posvetili i propratnim aktivnostima na festivalu. Pored već tradicionalnog predstavljanja muzičkih škola, ponovo će biti organizoivana berza ploča, Rock Kvizalica, i još puno drugih sadržaja.

Za sve Vas koje želite da se i pored dobre muzike, opustite uz prijatnu atmosferu i rashladite u Vršačkom jezeru, priremili smo kamp. Potrebno je samo da se javite porukom u inbox naše Facebook stranice, i rezervišete vaše mesto. Požurite broj mesta u udobnoj hladovini jezera je ograničen!

Ubeležite datum, jer biće vruće u Vršcu ovog leta!

Vidimo se u Vršcu, Feel the power of the wind!

Share This