Wind rock fest i Wind rock UP 2024

 

Foto: promo

Ovogodišnji, Wind rock fest biće održan od 18. do 20. jula na vršačkom jezeru, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Vršcu. Ubeležite datum ovogodišnjeg druženja, jer vas kraj jezera očekuje stvarno dobra atmosfera!

Četvrtak (18.07.) i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku da se kroz, sada već tradicionalni, „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče se, ali i promovišu svoju muziku i bend. Prijave za ovogodišnje izdanje takmičenja počinju 1. i trajaće do 29. februara. Nakon toga, od strane organizacija festivala (4 benda) i publike ( 2 benda ) biće izabrano ukupno šest bendova, koji će se takmičiti, i probati da osvoje glasove stručnog žirija i publike festivala. I ove godine nastavljamo saradnju sa Velikogradištanskom gitarijadom, čije će pobednici i ove godine učestvovati u finalu našeg takmičenja, a to je ovog puta bend Ascend iz Beograda. Kruna prvog festivalskog dana biće koncert benda Ortodox Celts.

Program u petak (19.07.), otvara Treća smena iz Kruševca, prošlogodišnji pobednici „Wind Rock UP“-a. Energični nastupi, jaki rifovi, novi album i 15 godina postojanja, je dovoljan razlog da dođete i proslavite zajedno sa bendom Mortal Kombat! Za sve Vas koji niste čuli i doživeli nastup Brkova u Vršcu, ponovićemo ovaj doživljaj, a sve u sklopu proslave 20 – og rođendana benda! Drugi festivalski dan, privešćemo kraju nešto laganijim zvukom još jednog legendarnog benda, Galije.

U bogat program subote (20.7.), u ritmu panka i irske muzike, uvešće nas Scordisci. Nakon njih, nastavljamo dosta energično uz još jedan punk bend – Neprijatelj Prelazi Zeku koji će novim albumom „Krv, Suze, Nojz“ zagrejati atmosferu na jezeru. Za sve ljubitelje hard rok muzike, i benda AC/DC, atmosferu i zvuk ovog legendarnog benda publici na jezeru predstaviće BandX! Tako zagrejani dočekujemo Gobline da razdrmaju festival u svom poznatom fazonu. Za kraj večeri ostavili smo spektakl – Alen Islamović sa svojim bendom izvešće hitove Bijelog Dugmeta i Divljih Jagoda!

Paket ulaznica za Wind Rock Fest 2024. je 3000 din, a karte za pojedinačne večeri biće 800 dinara za četvrtak i po 1600 dinara za petak i subotu. Ulaznice će biti dostupne na nekoj od platformi za prodaju karata. Informacija će uskoro biti dostupna na društvenim mrežama festivala. Za sve koji su sačuvali prošlogodišnje ulaznice zamena za ovogodišnje biće omogućena u promo periodu, kao i povraćaj novca za one koji su sačuvali ulaznice, a nemaju želje ili mogućnosti da isprate ovogodišnji festival. Ovi detalji takođe će biti objavljeni na društvenim mrežama festivala.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Wind Rock Fest nastavlja sa tradicijom predstavljanja novih bendova, kroz takmičenje “Wind Rock UP”. “Wind Rock UP”, predstavlja takmičenje autorskih, neafirmisanih bendova, koje ima za cilj da prevashodno mladim i novim bendovima pruži priliku da se predstave široj publici, a potom da se kroz takmičenje dokažu i osvoje vredne nagrade.

Na prošlogodišnje, treće izdanje takmičenja, prijavilo se 28 bendova, a šansu da se predstavi public i žiriju imalo je 7 bendova, a pobedu je u neizvsnom finalu i glasanju, odneo bend Treća smena iz Kruševca. Ove godine nas očekuje četvrto izdanje “Wind Rock UP” -a,u organizaciji festivala “ Wind Rock Fest ”.

Planirani datum održavanja je 18.07.2024. godine, na sada već poznatom Vršačkom jezeru, gde će 7 bendova imati priliku da nam se kroz takmičenje predstave, a pobednike će birati stručni žiri. Kao i svaki put do sada, i ove godine vrhunac večeri predstavljaće nastup poznatog benda, koji se bavi autorskim radom, a uspeo je da radom i zalaganjem dodje do uspešne karijere, ove godine to će biti Ortodox Celts. Ovime želimo da ohrabrimo mlade bendove, i pokaže im kako se može uz pomoć truda i rada dostići do vrhunskih rezultata. Takođe, nastavljamo saradnju sa „Velikogradištanskom gitarijadom“, čiji pobednici nastupaju u finalu „Wind Rock UP“-a, a to je ovog puta bend Ascend iz Beograda.

Prijave bendova su počele, i traju do 29.02.2024. godine. Pravo na prijavu imaju svi mladi neafirmisani bendovi koji se bave autorskim radom. Prijave se vrše isključivo putem maila windrockup@gmail.com, a potrebno je poslati:

– Kratka biografija benda ( u PDF ili Word format )
– Fotografiju benda
– spot ili video benda ( link ka Youtube – u pesme )
– link ka Facebook stranici benda
– Obevzno u biografiji benda ili mailu navesti kontakt osobu !

Dodatne informacije možete pronaći na facebook stranici festivala https://www.facebook.com/WindRockFest. Prijave pristigle posle roka, neće biti razmatrane. Posle prijave bendova, uslediće glasanje, gde će publika imati priliku da izglasa 2 benda koji će imati priliku da se takmiči,dok 4 benda dolaze na takmičenje po izboru organizatora. Finalni rezultati,kao i sve informacije oko takmičenja, će biti objavljeni na stranici, a bendovi koji su prošli na takmičenje kontaktirani.

Share This