Wind Rock Fest u Vršcu od 29. jula do 01. avgusta

 

Foto: promo

Manifestaciju koja je 2019. okupila veliki broj posetilaca na odličnim koncertima i ove godine organizuje  UG “Good Energy”. Ono što je novo, to je promena naziva manifestacije u Wind rock fest, jer po čemu je Vršac poznat ako ne po vetru, i u skladu sa time organizatori su želeli da festival ima potpis i karakteristike grada u kome se održava.

Festivalski program počinje u četvrtak 29. jula i trajaće do nedelje 1. avgusta kada je na programu tradicionalni “Vršački kotlić“. Svi koji dođu na Wind Rock Fest imaće priliku da uživaju u vrhunskoj rock muzici u izvođenju velikog broja bendova, kako mladih i neafirmisanih, tako i iskusnih veterana domaće scene.

Četvrtak 29.07. je namenjen za zagrevanje pred dveg lavne festivalske večeri.

Ove godine poprvi put se organizuje „Windrockup!”–takmičenje demo bendova! Priliku da se predstavi, imaće 6 bendova, a njih bira publika glasanjem na Facebook stranici festivala. Glasanje traje do 10.07. u ponoć, kada će se saznati ko će od prijavljenih bendova imati priliku da se predstavi, i takmiči za vredne nagrade. Naravno, ocene će deliti stručni žiri sastavljen od muzičara i novinara, a jedan deo glasova donosi i publika. Za sam kraj večeri, kao specijalni gosti nastupiće dobro poznati boemski pankeri–Jorgovani.

Petak 30.07. je rezervisan za, već proverene, rock snage Partibrejkerse, kao i uvek energične pančevce-Iskaz. Pored njih, čast da otvore program u petak imaće finalisti Mobil demo festa, Festovog demo festa, kao i puno drugih manifestacija, Znoj iz Pančeva. Za kraj večeri, i pripremu za sledeći dan, pobrinuće se Zona katastrofe uz najveće hitovaR’n’R-a.

Subotu 31.07. započinje veliki broj različitih, celodnevnih aktivnosti. Pored berze ploča, Rock kvizalice, svojih 5 minuta slave imaće i najmladji, koji će pokazati svoje umeće i poznavanje rock muzike na gitari. Nastupaju vršački muzički centri i škole gitare: „Bulijeva škola rock-a“, Muzički centar „Zvončići“, a tu je i lokalna punk podrška u vidu benda Zlotvori. Večernji program otvaraju mladi reperi Wajz. Za one koji ipak vole mekši zvuk i laganiji ritam, tu je nastup Tanje Jovićević i Oktobra 1864. Kao hedlajneri subotnje večeri, nastupiće po prvi put u Vršcu, legendarni pankeri iz Gajnica–Hladno pivo! Za kraj večeri i čast da zatvore ovogodišni festival, imaće Majkan, punk rock bend iz Apatina.

Nedelja 01.08. je zamišljena kao dan za odmor, oporavak i opuštanje uz tradionalni Vršački kotlić, takmičenje u pripremi gulaša i riblje čorbe. Dok se kuvanje odvija, na bini će se predstaviti lokalni KUD-ovi, i time predstaviti tradiciju i kulturu, kako Vršca, tako i Banata. 

Ulaznice za festival po PROMO ceniod 1000 dinara za tri dana festivala (paket zaWindrock+Windrock fest), možete nabaviti:

  • Rock klub “Čadjava furuna nova”, Vršac, Trg Svetog Teodora Vršačkog 17 (preko puta stare autobuske)
  • Porukom u inbox stranice festivala – ulaznice se mogu poslati fizčki preko kurira, ili se mogu dobiti online na vaš email
  • na svim prodajnim mestima tickets.rs (bivšiEventim )
  • telefonom na broj:+381601344129

Za sve zainteresovane posetioce, obezbeđeno je i mesto za kampovanje. Ulaz u kamp je besplatan uz kupljenu festivalsku ulaznicu. Zbog ograničenog mesta za kampovanje, mole se svi posetioci da se jave na mail (prolecenavsjezeru@gmail.com), kako bi rezervisali sebi mesto. Na taj način se organizatoru pruža prilika da kamp organizuju na najbolji mogući način.

Share This