Zanimljiv eksperiment: Da li veštačka inteligencija zna ukus publike Belgrade Beer Festa?

 

Foto: promo

Belgrade Beer Fest (BBF) nedavno je obradovao svoju vernu publiku pozivom da predloži omiljene bendove za predstojeće festivalsko izdanje, a na vrhu liste želja našli su se Jocker Out, Buč Kesidi i Dram. Međutim, organizatori su želeli dodatno da začine ovaj mini-konkurs, pa su isto postavili pitanje veštačkoj inteligenciji, a rezultati su i više nego zanimljivi!

Chat GPT, trenutno jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih vidova veštačke inteligencije, za potencijalne headlinere BBF-a 2024 predložio je S.A.R.S., Ničim Izazvan i Orthodox Celts, uz jasne razloge zbog čega bi baš oni bili dobar izbor.

Tako je za S.A.R.S. Chat GPT rekao da je u pitanju bend koji je poznat po svojoj originalnoj kombinaciji različitih muzičkih žanrova, te da bi njihov nastup dodao dinamičnost i energiju Beer Festu, dok spoj tradicionalnih keltskih elemenata i modernog roka, karakterističan za Orthodox Celts, privlači široku publiku, i bio bi sjajan dodatak festivalu. Bend Ničim izazvan, pored velike popularnosti u čitavom regionu, ima sposobnost da prenese snažne emocije kroz muziku, a njihov autentičan zvuk doprineo bi raznolikosti Beer Festa.

Iako je očigledno da Chat GPT ima drugačiji “ukus” od stvarne publike, ovi rezultati pružaju organizatorima uvid u različite preporuke – kako od strane onog dela fanova koji su uzeli učešća u ovoj mini-anketi, tako i od strane veštačke inteligencije, koja je svoj predlog bazirala na analizi preferencija festivalske publike u prethodnim godinama i popularnosti pomenutih muzičkih sastava.

Podsetimo, do festivala je ostalo nešto manje od pola godine, pa ostaje da se vidi čiji će se ukus ispoštovati i ko će se od predloženih bendova naći na velikoj bini na Ušću od 20. do 23. juna. Ipak, jedno je sigurno – čeka nas nezaboravan muzički spektakl!

Share This