Bajaga i Instruktori – Ovaj svet se menja

 

PGP-RTS/Croatia Records-Jugoton, 2020.

Legendarni Bajaga i Instruktori objavili su novi, trinaesti studijski album “Ovaj svet se menja”. Album je dostupan na svim striming servisima, a u fizičkoj prodaji će se naći uskoro u svim prodavnicama u regionu i bolje opremljenim CD shopovima. Uz album predstavljen je i prvi službeni singl, naslovna pesma “Ovaj svet se menja” koja je potpuno nova i napisana je za vreme karantina.

Album “Ovaj svet se menja” donosi devet pesama, od ranije dobro poznatih, ali snimljenih i masterizovanih ponovo. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima, kao i onima iz mjuzikla i pesama koje je Bajaga napisao za druge. Kako je sam rekao za Novosti: “Nikada nisam pevao “Ja sam se ložio na tebe”, “Moja draga”, “Tvoje oči”, mnogo ljudi voli pesmu iz “Otvorenih vrata”. Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, shvatili smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo.” Bajagin prepoznatljiv vokal i izražaj, vrhunska svirka njegovih Instruktora i činjenica da je sve snimljeno u “Studiju O” Olivera Jovanovića garancija su da se radi o vrhunskom rock albumu, s pop primesama. Sve ono što smo navikli da dobijemo od Bajage i Instruktora.

Album “Ovaj svet se menja je uronjen” u osamdesete, ali produkcijiski je savremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza (GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i verni saradnik Bajage i Instruktora.

Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je celi album uobličio kao svojevrsni pasoš Bajage i Instruktora – ličnu kartu benda.

Album otvara naslovna pesma “Ovaj svet se menja”, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića “Tvoje oč”i i “Moja draga”, “Ja sam se ložio na tebe” koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji”, naslovna pesma iz istoimenog filma, “Otvorena vrata” iz istoimene serije, kao i “Mladost” iz predstave Ženidba i udadba, s delimično izmenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dve pesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata “Darja” u duetu s Milošem Bikovićem i “Kako se to naziva”.

“Jedan od najvažnijih zadataka diskografa, a pogotovo diskografskih kuća PGP-RTS i Croatia Records-Jugoton je prepoznati, negovati i uvek biti uz svoje najbolje izvođače. Bajaga i Instruktori su sinonim za dobru pesmu, odličan aranžman i savršeno izvođenje, a to upravo dokazuju s novim izdanjem. Zajedničkim snagama i obostranim poslovnim uvažavanjem ponovo predstavljamo i na CD-u i na vinilu odlične pesme. Za mene i moje saradnike ponovo je prijatan zadatak promovisati i radovati se pozitivnim vibracijama”, rekao je Želimir Babogredac, direktor diskografske kuće Croatia Records, u izjavi za RTS, a Vladimir Grajić, direktor diskografske kuće PGP-RTS je dodao: „Najbolji uvek idu s najboljima! Još jedanput, Croatia records i PGP-RTS udružuju snage i objavljuju novi Bajagin studijski album. U tom trouglu velikih, najsrećniji će biti slušaoci.”

Osim na CD-u, album će biti objavljen i kao bogato opremljeno izdanje na vinilu uz koje će doći i kartica za preuzimanje pesama u mp3 verzijama.

 

Share This