Ostao je trag purpura u crnoj noći

Kao poslednji concert u Beogradu. Ne bi im se moglo zameriti i da jeste tako. Prvi put su ovde bili, davne, 1975. Puno vremena je prošlo od tad. Puno pesama je odsvirano. Generacije i generacije su rasle uz njih. Muzički pravci stvarani inspirisani njima. Bila je privilegija prisustvovati ispisivanju rok istorije.

 

Dјevojko iz moga kraja, čakaj me…

 Tog 15.11. 2019. Predin je pevao Arsena u punoj sali Kombank dvorane, koju, i dalje, više volim da zovem Dom sindikata. Verovali, ili ne, koncert je počeo na vreme, sa, samo, 5-6 minuta zakašnjenja. I počeo je maestralno…

 

Pitate kako je bilo na koncertu Annihilatora u Novom Sadu? Hoćemo još!!!

Kanadski thrash metalci Annihilator nastupili su 11. novembra u Hali 6 Novosadskog sajma. Njihov drugi dolazak u Srbiju (prvi koncert održali su u DOB-u 2015) bio je u okviru “A Tour for the Demented 2019” turneje na kojoj promovišu aktuelni, 16. studijski album pod nazivom “For the Demented”.

 

Brajan Adadms publici u BG Areni pokazao šta je zaista važno...

Beograd je bio spreman da na pravi način dočeka giganta svetske pop-rock scene. Verovatno najuspešnijeg i najpopularnijeg u toj branši. Jer, gospodin Brajan Adams je čovek koji ima iza sebe čak četrnaest albuma, milione prodatih ploča i CD-ova, hiljade koncerata i muzičko nasleđe koje bezuslovno daruje čovečanstvu.

Godine im ništa ne mogu… Parni valjak u 44. rundi nokautirao Arenu sjajnim koncertom

Parni valjak je u subotu uveče u beogradskoj Štark Areni, a u sklopu turneje “Runda 44”, održao pred oko 15.000 fanova raznih generacija dvoipočasovni koncert i po ko zna koji put opravdao decenijske hvalospeve na račun kvaliteta njihove žive svirke.

Za novih 15 godina… Irish stew of Sindidun održali koncert u Amerikani Doma omladine

Irish Stew of Sindidun simbolično su započeli novih 15 godina na sceni velikim koncertom 2. novembra u punoj sali Amerikana Doma omladine Beograda. 

Filipe, hoćemo još! Anselmo i The Illegals kidali na glavnoj bini!

Groznica subotnje večeri za metalce i pankere iz zemlje i regiona dostigla je svoj vrhunac trećeg dana Exit festivala. Duge kose i crne majice sa obeležjima Pantere, jednog od najčuvenijih hevi metal bendova svih vremena, hrlile su ka Petrovaradinskoj tvrđavi. 

Kako Kolja unosi svaki atom u pesmu

Dvorana, pređašnje poznata pod imenom Dom sindikata, aktuelna Kombank dvorana, bila je, 10.11.2018. poprište koncertne promocije novog albuma Nikole Pejakovića Kolje.

 

52. Gitarijada - Putopis okruglih godišnjica

Kraljevica. Šarolik svet zauzima sve okolne ulice. To mi I jesu prva sećanja vezana za Gitarijadu. Grad pun nekog, za mene tada, čudnog sveta. Izgleda da nisam jedini ludak koga kiša I blato nisu uplašili.

 

Scorpions: Vetar promene u ludom svetu

Koncertom u Štark Areni nastavljena je svetska turneja Crazy world hanoverskog sastava Scorpions. 46 godina od objavljivanja prvog albuma „Lonesome crow“ srpska publika je, po prvi put, imala priliku da vidi i čuje ove rok veterane.

 

I beše tu Cave

Teške su bile devedesete. Ostavile su mnogo traga na svima nama, oduzele nam deceniju života pa se danas osećamo mlado, a izgledamo sredovečno.

 

Share This