4 Non Blondes – Dear Mr. President

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Vokalna solistkinja, gitaristkinja, većinski tekstopisac pesama (pa i ove, konkretno), frontgirl, producentkinja LINDA PERRY oduvek je bila alfa i omega sastava 4 NON BLONDES, i pokretačka energija benda! Vokalom koji pomera planine i moćnom energijom kojom taj isti grlati vokal pleni, tekstovima koji su lični, veoma iskreni i emotivni, ispovedni, ali u ovom slučaju i angažovani, buntovni i protestni, LINDA PERRY je prvoborac u ženskom rodu poslednje generacije američkog rokenrol MTV kanala koji je ikada vredeo! Ovaj današnji, podeljen na regione i parcele ne valja ni zašta!

LINDA PERRY u muzičkom dokumentu DEAR Mr. PRESIDENT, ironično i sarkastično se obraća vrhovnim vođama U.S.A, ukazujući im kroz svoje tekstualne tematske odabire-sa kojim se sve problemima susreće običan američki narod, posebno sirotinja!

LINDA PERRY je nakon raspada matičnog benda 4 NON BLONDES i prvog i jedinog CD-a sa tom postavom benda, objavila pravi serijal uspešnih solo CD radova, doduše drugačije, pomalo depresivne i melanholične atmosfere, ali briljantnih i fabuloznih tekstova pesama!!!

Sve se to (život naroda, sirotinje, ne briga vlasti i poslodvaca Amerike) prenosno može se preslikati na svezemlje ove planete.

LINDA PERRY i ostatak prateće ekipe instrumentalista benda 4 NON BLONDES, su hrabri, odvažni smeli, tetovirani, prkosni i otresiti! Oni, popotrebigrizuiujedaju da bi stigli do uspeha i na kraju i do njega stižu! 

Baš onakvi kakvi treba da budemo svi mi!

Pametnom dosta!

Dosta više!

Toliko od mene!

Share This