Adele – Hello (live)

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Nekih dijamanata moramo da se prisetimo iz prošlosti, da bi nam budućnost bila blistavija i platinastija upravo kakva je ADELE, npr., u ovom, uživo izvođenju izuzetne, fabulozne,balade, numere HELLO, koju je sama napisala u kosaradnji sa Gregom Kurstinom, čovekom iz senke. Lirički tematski odabiri su čežnja, seta, tuga, uzdah, nostalgija, oprost i LJUBAV… za kojom svi tragamo i pesme pišemo i pesme poput HELLO rado slušamo. Zvanični video spot ADELE za pesmu HELLO na Youtube kanalu ima, verovali ili ne, 2,987.002.843 pregleda i ako to nije dovoljan argument da je PLANETA GLOBALNO opustela od osećaja i oseta jednog za drugoga čoveka i žene pa i ostalih rodnih kombinatorika, pred naletom i diktaturom supermarket kulture, i materijalnih instanci kao prioritet, onda ja stvarno ne znam šta bi trebalo da kažem da smo/ste većinom-svi mi, generalno, pri, ili već/u emotivnom kanalu!

Numera HELLO je krešendo istinskog vapaja za drugom dragom osobom koja nam ne dostaje i molbom za oproštaj, i to nema veze ni sa religijama, verama i konfesijama, već sa univerzumom.

ADELE ne izgleda kao napumpana sponzoruša iz Doline nojeva, sa nabudženim implantatima u dojkama i sličnim egzibicijima novoga doba svakodnevnice, ali zato peva ko slavuj i vrhunski profesionalac.

ADELE je, možda, pomalo elegantno popunjena, i ne liči vizuelno na super star vitku pop zvezdu sa kojim kilogramom više, već više liči na komšinicu sa najobičnijom frizurom na svetu, ali njen vokal nema ceo svet. E, pa, dragi moji čitaoci, tu je taj tač i kvint i impuls i KVALITET PLUS! Ona je uspela da pobedi muzičku industriju rušeći njene ramove i zapovesti-svojoj umetnošću i refleksivnim vokalom. I zato mora biti zabeležena i ne zaboravljena!

Što se mene tiče, iako mi je subjektivno omiljena grupa svih vremena GUNS N ROSES, ADEL je potpuno ok i cool!

A i prija uz ove prolećne tropske vrline da uzburka unutarnju hemiju i razbukta emocije!

Maestralno, kao i većina njenih pesama!

Share This