Alek – Crvi su gladni

video singl

 

Foto: John Wolfrik

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Krajnje brutalan, upečatljiv vizuelno jeziv i alarmantan, efektan,šokantan,uznemirujući, ultra nenašminkan, i opominjujući novi video spot CRVI SU GLADNI, Aleksandra ALEKA Jovanovića, gitariste, vokala i tekstopisca i njegovih izuzetnih i ništa manje vrednih saboraca: sjajnog maestra za setom bubnjeva, Vladimira, koji je, na nedavno održanom koncertnom nastupu grupe ALEK u Beogradu, osvojio sve moje iskrene superlative za dinamitnu energiju, posvećenost i harzmu kojom je plenio tokom čitavog koncerta, tokom svih sedamnaest pesama kroz koje su napravili presek i srž karijere grupe ALEK iz Kragujevca u svih pet studijskih CD albuma uključujući i najnoviji, ovogodišnji, pod nazivom: 1.000 GODINA SAM! i na bas bitari, veoma muzički nadaren i talentovan dress kod stilizovan od glave do pete metal basista – Stevana, uzburkao je Facebook socijalnu mrežu ovih dana, kao i Youtube kanal.

Ova Aleksandrova Alek Jovanovićeva pesma se razlikuje od mnogobrojnih drugih njegovih. Ne samo njegovih nego uopšte sa domaće srpske i regionalne scene – po izuzetnom kvalitetu teksta i energije pesme i vokala muzičkih rok sastava današnjica koja je zaboravila na socijalni angažman, na bunt i revoluciju! ALEK to nije i treba mu na tome čestitati što ja uprvo sada, evo, javno činim!

Foto: John Wolfrik

I, ima jedna pikanterija, i anegdota koju sam na beogradskom grupe ALEK koncertu čuo pred samo live izvođenje ove pesme CRVI SU GLADNI – SRBI SU GLADNI, prošaputao je maestralni Aleksandar ALEK Jovanović i poentirao u ime celog srpskog naroda današnjice u Srbiji modernog doba, ali ne samo srpskog, već i i svih drugih naroda i manjina. Vaš potpisnik ove recenzije VIDEO SPOTA izuzetne hard rok dinamitne grupe ALEK iz Kragujevca, posebno uživo na konceru, u što sam se posebno uverio na nedavnom koncertu u Beogradu, kraj Hrama Svetg Save, kada sam od fenomenalnog bubnjara Vladimira Nikolića, uz umetničku razmenu i njemu sve iskrenim rečima iskakazene pohvale sa moje strane nakon koncerta za rafiniran i dobrodžeći, gopodski stav i uživanje u svakoj pesmi koju je i pevao, i svirao u bubnjeve u isto vreme – što je danas kod domaćih bubnjara prava retkost – i poklonjenu mu sa posvetom moju knjigu pesma, osmu po redu, ovogodišnju, naslova JA PRVOLICE MNOŽINE!, od bubnjara grupe ALEK, mladog, snažnog, ali fabuloznog Vladimira, na moje oduševljenje i duhovno tad već transcendentalno ezoterično katarzično moje stanje i uzbuđenje, nakon koncerta, dobio na poklon, komplet njegovih palica za bubneve kojima je on, Vlada to veče odsviro ceo koncert grupe ALEK, i to maestralno dobro, ama baš svaku pesmu doslovce.

Foto: John Wolfrik

Vlada je to veče Aleksandu Aleku Jovanoviću, bar što se te koncertne večeri – ukrao šou, mastermajndu grupe ALEK i alfi i omega sopstvenog benda, naljutio se ALEK na mene ili ne, ali ALEK dobro zna koliko ga ja, već godinama pratim, medijski podržavam, ljudski i kolegijalno poštujem i volim, čak smo umetnički, muzički tekstualnopoetski sarađivali na zajedničkoj numeri na jednoj pesmi koja se zove –OTUĐEN!

Sve u svemu, video spot CRVI SU GLADNI makar i doslovce glasio: SRBI SU GLADNI, je angažovana, društveno angažovana pesma, koja – GLE ČUDA? – zaslužuje svake, ama baš svake pohvale, jer ima svoj stav, ima muda, ima bunt i revolt u sebi, i istinita je do koštane srži. Boli koliko je dobra i teška u isto vreme! Srcem i dušom i realnim životom je napisana i to se oseća u svakom stihu!

Foto: John Wolfrik

Zato je i toliko vredna pesma. Dragulj i briljijant u ALEK karijeri – ikada, možda nepononovljiva.

Neka me Aleksandar ALEK Jovanović iznenadi, nekom još uspešnijom numerom u budućnosti, biće zadovoljstvo obostrano!

Što se mene tiče, ja sam zadovoljan i sa ovom pesmom CRVI SU GLADNI – ako me razumete?

Bravo za Aleka, Vladu i Stevana! I više od toga!

Oni rokenrolerski dinamitno razvaljuju sve notalne uspostavljene konvencije jednim rezantnim nokaut udarcem – u paramparčad!

Share This