Aleksandra Slađana Milošević feat Kid vibes – “On the Leash of Love”

Video singl/Oktobar 2020.

 

Foto: Zoe Milano

Piše: Milan B. Popović

Ova četvorominutna sentimentalno-čulna oda deluje kao melem na rani, na duši, na srcu, na tetoviranom, slomljenom, muškom ili ženskom srcu-svejedno je! Pesma je unekoliko – univerzalna što je svrstava u besmrtne i svevremene-beskonačne i večne! Uvod počinje blagim tehno elektro tač taktovima praćenim šapatima i uzdasima kao rečima i uzdasima, molitvama i osetima, osećajima… Aleksandra Slađana Milošević je vokal i tekstopisac pesme “On the Leash of Love”. Video director and editing: Aleksandra Sladjana Milosevic.

Odavno se na srpskim i balkanskim prostorima nije pojavio song ovakvog tipa i kalibra-svetskog, planetarnog, modernog, savremenog, naprednog, ispred svog ovog vremena-a tu je, evo ga, uz nas, pored nas, na youtube com kanalu i ponegde na TV kanalima, ali i dalje skrajnut kada je rock star legenda koja hoda i dalje stvara Aleksandra Slađana Milošević, večiti buntovnik i prvoborac u pitanju, slučaj. Potpisniku ove singl/video  recenzije je posebno uočljivo sa kojom lakoćom Slađana Milošević kreira najmoćnija dela u istoriji domaće muzičke produkcije. Slađana je dijamant kakav je, da je rođen u Americi bio na naslovnim stranama Billborda i Metal Hammera, pa i MELODY MAKER-a i NME-a i KERRANG-a!, do tada će se zadovoljiti domaćim naslovnicima mesečnika i dvonedeljnih novinskih izdanja.

Muzički dijamant “On the Leash of Love”, naprosto prija i godi, uranja u metroe dubine duše, u komore i pretkomore, u najtanije i najsenzibilnije strune čovekove energetske frekvencije i tu lagano, klizi, bez ikakve opasnosti da posrne i padne. Sigurna pesma bez mane i straha, finog i nenametljivog tempa koji se vremenom ubrzava, izuzetnog teksta na tzv. anglosaksonskom jeziku, nimalo ne umanjuje njenu vrednost, niti utiče na  njenu finu i prefinjenu potku i plemenit muzički patos po kojim vokali Slađane Milošević dolaze do punog i prelepo jasnog izražaja. SENZUALNOST  je –reklo bi se- najbolji epitet i opis ove numere, romantičnog ali ne prostodušnog karaktera, nego onog intelektualnog čulnog ljubavnog, najvišeg moralnog, duhovnog, produhovljenog, ljudskog, muškog i ženskog koji može postojati ikada! To zaslužuje ocenu – kvalitet plus i to shvatite na najpozitivniji način i nikako drugačije!

Četiri minute i jedanaest sekundi trajanja  pesme “On the Leash of Love”, je pravi odmor od svega, od svih briga i obaveza, svih stresova i vremena brutalnih dobronamernika, vremena u kojem živimo ili samo pokušavamo da živimo, dok samo, ustvari-životarimo. Aleksandra Slađana Milošević je veoma inteligentna umetnica i multitalentovana umetnica, posebnog imidža, stilskih estetskih i muzičkih promena što je za svaku pohvalu, što privatnu, što javnu, poput ove, koju ja činim sada! Ona zna da se svojom kreacijom-bilo da je reč o imidžu, muzici ili književnom radu-nametne, uprkos svima i svemu i više decenija ostane na samom vrhu i na tome joj treba skinuti kapu i čestitati. Ona zaslužuje akademsku desetku u svakom smislu i u svakom pogledu. Nisam sreo umetnicu ili umetnika koji sa toliko perfekcioinizma pristupa radu i ponosam sam što sam sa Aleksandrom Slađanom Milošević, svojevremeno, sarađivao na zajedničkoj pesmi i spotu:  Izdaja (Ja bih da odmorim dušu). To je velika čast za mene i veliki znak i zahvalan sam joj na tome!

Numera “On the Leash of Love”, je donekle i erotikom nabijena pesma. Ona privlači senzualnošću, pohotom, šapatima, uzdasima, izdasima, pozivima… dozivima… traženjem za večnu ljubav. Pesma je raritet i na domaćoj sceni, a pogotovo novokomponovanoj – nema konkurenciju!

Spot za pesmu “On the Leash of Love”, je jako zanimljiv, kao i uvek Slađana u posebnim kostimima i frizuri u njenom ekstravagantnom, ali izuzetnom i uvek privlačnom i perfektnom stajlingu. Njenih ruku delo, naravno, podrazumeva se. Sam svoj majstor. Uvek bila. Aleksandra Slađana Milošević je zvezda svetskog kalibra i prevazilazi balkanske granice. To je bilo jasno i u bivšoj Jugoslaviji za koju današnji mladi naraštaj koji možda ovu recenziju čita i ne zna, pa zato i pišem da se zna. Od Aleksandre Slađane Milošević se dalo i sad se ima toliko toga naučiti o šou biznisu i muzičkoj industriji jer je ona poznaje u malom prstu. Priznajem da sam oduvek voleo SVE pesme Aleksandre Slađane Milošević, ali nisam subjektivan, već realan-Slađana je refleksivan i impresivan autor i stvaralac, pa čak i kada peva pesme drugih tekstopisaca njen vokal  tim pesmama daje njen lični vokalni autorski pečat koji nema niko drugi osim nje.

Aleksandra Slađana Milošević je blago Srbije koje Srbija ne ceni dovoljno. Što Aleksandra Slađana Milošević  već 15 godina unazad nema samostalan koncert, na primer u Sava Centru u Beogradu? Zar ga nije zaslužila? Molio bih da mi nadležni odgovore na to pitanje!!!

Što se mene tiče Aleksandra Slađana Milošević je dar sa neba, a Muze je posećuju u vulkanskim naletima! Ja takve osobe izuzetno poštujem i volim!

Toliko od mene!

Malo je reći Slađana- bravo!!!

 

Share This